Barça

El Girona arrenca un empat al Camp Nou davant d'un Barça amb deu jugadors (2-2)

L'expulsió de Lenglet, al minut 35, per vermella directa després que l'àrbitre hagués de consultar el VAR, ha condicionat del tot el partit

Francesc LatorreActualitzat

El Girona ha trencat la ratxa triomfant del Barça i s'ha convertit en el primer equip que no cau derrotat pels blaugrana en la Lliga 2018-2019. Els gironins han protagonitzat la gran sorpresa de la jornada i han tret un punt de la seva visita al camp del líder. Tant Valverde al Barça com Eusebio al Girona han introduït novetats destacades a les seves alineacions. Semedo i Lenglet han estat titulars a la defensa blaugrana, en detriment de Sergi Roberto i Umtiti. També han jugat d'inici Arturo Vidal i Arthur al mig del camp, en els llocs de Coutinho i Rakitic. Al Girona, Eusebio ha sorprès deixant Pedro Porro a la banqueta i ha disposat un dibuix amb Aday a la banda dreta i Muniesa al lateral esquerre.

La primera part ha començat amb un cop de cap de Bernardo a la sortida d'un córner que ha aturat Ter Stegen. Ha estat un miratge, perquè, a partir d'aleshores, el domini ha estat de l'equip de Valverde. Al minut 11, Messi ha protagonitzat una jugada "marca de la casa" en què s'ha passejat per la frontal de l'àrea gran mentre anava deixant contraris enrere. Després de desfer-se de tres defensors ha xutat, però Bono ha enviat la pilota a córner. El mateix Messi ha fet el primer gol del partit en el minut 18. La jugada ha nascut en un desplaçament llarg de Piqué per a Nelson Semedo. El portuguès ha pogut combinar amb Arturo Vidal que ha fet l'assistència de gol al punt de penal perquè Messi, lliure de marca, encetés el marcador. El Girona no ha reaccionat fins al minut 28. Un contraatac ha deixat Portu tot sol davant de Ter Stegen. El murcià l'ha superat però Gerard Piqué ha tret la pilota sota pals quan ja els aficionats gironins ja cantaven el gol de l'empat. Al minut 35, el partit ha fet un gir absolutament inesperat. El Barça s'ha quedat amb un jugador menys perquè l'àrbitre, Jesús Gil Manzano, ha expulsat Lenglet amb vermella directa per un cop de colze sobre Pere Pons. El jugador del Girona no havia reclamat res, però Gil Manzano ha revisat les imatges a instàncies del VAR i ha considerat que hi havia mala intenció del central francès del Barça. Busquets s'ha situat a l'eix de la defensa momentàniament, al costat de Gerard Piqué. Però al Barça encara li quedava un altre ensurt, aquest ja en forma de gol. Una centrada lateral d'Aday l'ha caçat Stuani anticipant-se precisament a Piqué per superar posteriorment Ter Stegen i empatar el partit.

Al descans, Valverde ha reordenat l'equip i ha fet sortir Umtiti. El sacrificat ha estat Dembélé. D'aquesta manera, Busquets ha pogut tornar al mig del camp. També ha fet un canvi Eusebio: Borja Garcia ha entrat en el lloc d'Aleix Garcia. Però el Barça no ha tornat bé dels vestidors i, al minut 50, Stuani ha fet el segon dels gironins. Una pilota del Barça perduda al migcamp ha arribat a peus de Portu. Ter Stegen ha aconseguit desviar-li el xut, però el rebot l'ha recollit l'uruguià per afusellar la porteria del Barça i avançar el Girona en el marcador. Valverde ha reaccionat amb un doble canvi. Ha fet seure Arturo Vidal i Arthur i ha donat entrada a Coutinho i Ivan Rakitic. El Barça hauria pogut empatar tot seguit amb un llançament de falta directa de Messi, però la pilota ha impactat a la creueta dreta de la porteria de Bono. El gol de l'empat, però, no s'ha fet esperar. Al minut 62, Piqué s'ha enlairat per sobre de la defensa visitant per caçar un rebuig de Bono i enviar la pilota a la xarxa. Malgrat jugar amb 10, el Barça ha continuat portant la iniciativa del joc, tot i que sense generar gaire perill. Coutinho ho ha provat de lluny al minut 82, però el seu xut ras l'ha aturat Bono sense gaires complicacions. El jugador brasiler ho ha tornat a provar des de la llarga distància al minut 87. Aquesta vegada, el xut ha sortit lleugerament desviat a l'esquerra de la porteria gironina. Ha estat la darrera aproximació del Barça davant d'un Girona que ha aconseguit aguantar fins al final.

Amb aquest empat, el Barça es manté líder de la classificació, però ara empatat a 13 punts amb el Reial Madrid. El Girona és sisè, amb 8 punts. 76.000 persones han vist en directe aquest duel català al Camp Nou. 1.200 eren aficionats del conjunt gironí, que s'han acollit a una de les compensacions del possible partit a Miami i han vist de franc el partit a l'estadi barcelonista. Aquesta setmana que ve hi ha jornada intersetmanal. El Barça juga dimecres al camp del Leganés, mentre que el Girona rebrà dijous el Betis a Montilivi.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut