Amir Nasr-Azadani, en una imatge d'arxiu
Futbol

El futbolista iranià Amir Nasr-Azadani, condemnat a mort per donar suport a les protestes del seu país

El sindicat FIFPRO demana l'alliberament de Nasr-Azadani, que ha jugat en diversos equips de la primera categoria iraniana

Redacció Esport3Actualitzat

El sindicat mundial de futbolistes FIFPRO ha donat a conèixer la desesperada situació d'Amir Nasr-Azadani, condemnat a mort per donar suport a les protestes a favor dels drets de les dones i per les llibertats bàsiques al seu país. FIFPRO ha demanat a les autoritats iranianes que anul·lin les penes al futbolista, de 26 anys.  

 

Nasr-Azadani, que ha jugat en diversos equips iranians de la màxima categoria i estava retirat després de dos anys per les lesions, ha sigut acusat per un delicte de "moharebeh" -es podria traduir com "enemistat amb Déu"-, que implica l'execució a la forca, segons apunta el mitjà IranWire. Segons aquesta font, les autoritats iranianes haurien pressionat la família del jugador perquè el fet no transcendís a l'opinió pública. 

Dels integrants de la selecció iraniana, que recentment va participar en el Mundial, només el porter, Alireza Beiranvand, s'ha manifestat per demanar que es revoqui la sentència.

   

 

Anar al contingut