Futbol

El futbolista català Damià Abella, imputat en el cas Osasuna per la suposada compra de partits

L'actual jugador del Middlesbrough no ha revelat si ha declarat davant el jutge Fermín Otamendi i ha fet una breu declaració als mitjans de comunicació agraint-los la seva actitud respectuosa

Damià Abella, a la sortida del Palau de Justícia de Pamplona (EFE)

Damià Abella, exjugador de l'Osasuna la temporada passada i actualment al Middlesbrough anglès, ha acudit aquest dimarts al Palau de Justícia de Pamplona per comparèixer davant del jutge per la suposada compra del partit Espanyol-Osasuna de l'any passat, causa per la qual ha quedat imputat.

Damià, que ha entrat i sortit per la porta del jutjat de guàrdia amb el seu advocat, no ha volgut revelar si ha declarat davant del magistrat o bé s'ha acollit al seu dret a no declarar, tot i que ha estat molt poc temps davant del jutge Fermín Otamendi, encara no deu minuts.

A la seva sortida del jutjat, l'exfutbolista de l'Osasuna no ha contestat a les preguntes dels periodistes, si bé ha fet una breu declaració. "Gràcies pel respecte que esteu tenint. No faré declaracions perquè així entenc que he de fer-ho. Segur que trobem un temps més endavant per parlar i comentar el que sigui necessari", ha dit Damià.

El futbolista català s'ha desplaçat des d'Anglaterra per la citació de jutge Fermín Otamendi amb motiu de la investigació oberta pel cas Osasuna, en una doble trama de presumptes compres de partits i desviament irregular de diners dels comptes del club navarrès per al menys 2,4 milions d'euros.

El director esportiu de l'Osasuna, Petar Vasiljevic, també ha comparegut davant el jutge que investiga el cas i també ha estat imputat per una suposada prima a tercers en el partit Valladolid-Deportivo de fa dos anys. Vasiljevic s'ha acollit al seu dret de no declarar i a la sortida dels jutjats ha demanat als mitjans de comunicació que es respecti la seva privacitat.

NOTÍCIES RELACIONADES