Barça

El FC Barcelona busca un entrenador capaç de gestionar el final d'una era

Un cop Luis Enrique ha anunciat que no renovarà, el Barça busca oficialment el seu substitut. El club treballa ara amb una llista de cinc noms i quatre requisits bàsics que tots els candidats han de complir.

Actualitzat

Des de l'agost, després d'una conversa a l'stage de pretemporada a Saint George Park entre Luis Enrique Martínez, el director de les seccions professionals del FC Barcelona Albert Soler i el secretari tècnic Robert Fernández, el Barça sabia que el tècnic meditava molt seriosament deixar el club. En un primer moment es va instar l'asturià a tornar a parlar del tema uns mesos més tard. El FC Barcelona tenia la certesa que Luis Enrique no esperaria a prendre la seva decisió a final de temporada, que no s'arribaria al maig amb aquesta incògnita. Tot i això, a 10 de febrer, el club no tenia cap confirmació en un sentit o en un altre.

A partir del moment que Luis Enrique fa pública la seva decisió de no renovar amb el FC Barcelona, comença el procés de selecció del nou tècnic. La secretaria tècnica elaborarà informes dels candidats per presentar-los a la comissió esportiva. El president, Josep Maria Bartomeu, i Albert Soler seran les veus més destacades a l'hora de fer les valoracions, però Bartomeu voldria que el nom es decidís per unanimitat. Els  candidats que generin dubtes seran descartats.

El perfil buscat és el d'un entrenador que no trenqui amb la filosofia futbolística del FC Barcelona, que tingui una mirada al planter de cara a pujar jugadors per reforçar el primer equip, que sigui capaç de gestionar el procés de transició que s'acosta després del final d'una era (s'ha de recordar que Gerard Piqué, Leo Messi, Andrés Iniesta i Sergio Busquets es troben al voltant dels 30 anys d'edat) i que pugui controlar el vestidor.

En aquests moments, el Barça té una llista d'almenys 5 entrenadors per ocupar el lloc de Luis Enrique la pròxima temporada: Ernesto Valverde (Athletic Club), Ronald Koeman (Everton), Jorge Sampaoli (Sevilla), Jurgen Klopp (Liverpool) i Juan Carlos Unzué (el segon de Luis Enrique). Tot i que en cap cas s'ha iniciat cap negociació amb algun dels candidats, sí que hi ha hagut sondejos amb els entorns de tres d'ells: Valverde, Koeman i Sampaoli.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut