Barça

Valverde, Sampaoli i Unzué encapçalen la llista de candidats a succeir Luis Enrique

Un cop se sap que el cicle del tècnic asturià a la banqueta del Barça acaba oficialment el 30 de juny, s'obre oficialment la cursa per la seva successió

Eloi SansaActualitzat

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, indicava fa poc que no hi havia "pla B" a Luis Enrique per ocupar la banqueta del Barça la temporada que ve. Ara l'hauran de crear i renomenar-lo ràpidament com a "pla A". El tècnic asturià, amb l'anuncia de la seva marxa a final de temporada, dona oficialment per oberta la cursa per la seva successió.

A les poques hores ja ha sortit una dotzena de noms d'entrenadors amb més o menys opcions, reals o imaginades, d'ocupar la banqueta blaugrana a partir de la pròxima temporada. Els més repetits són Ernesto Valverde i Ronald Koeman, dos tècnics amb passat blaugrana, i Jorge Sampaoli, el preferit de l'afició pel què ha estat capaç de fer amb el Sevilla. Però també hi ha l'alternativa de donar continuïtat a l'etapa actual nomenant Juan Carlos Unzué com a primer tècnic.

Els noms que més sonen:

Ernesto Valverde, 53 anys. Amb 20 anys de carrera com a entrenador, Valverde es va convertir no fa gaire en el tècnic que més partits de Lliga ha dirigit a l'Athletic. El Barça li ha impedit guanyar 2 Copes amb l'equip bilbaí, però sí que li va guanyar als blaugranes una Supercopa d'Espanya. Amb l'Olympiacos grec va conquerir tres lligues en quatre anys. Acaba contracte amb l'Athletic i està donant allargues a l'hora de renovar.

Jorge Sampaoli, 56 anys. A diferència d'altres candidats, no té passat blaugrana. Però la seva feina amb el Sevilla no està passant desapercebuda pels aficionats blaugranes, que valoren el seu gust pel joc ofensiu, que encaixaria perfectament amb l'estil Barça. Manté excel·lents relacions amb Messi tot i haver-li pispat una Copa Amèrica sent seleccionador xilè. Té contracte en vigor amb el Sevilla i la seva sortida està xifrada en 1,5 milions d'euros.  

Juan Carlos Unzué, 49 anys. El navarrès és la mà dreta de Luis Enrique i el seu nomenament significaria la continuïtat de l'estil actual. L'actual especialista en jugades a pilota aturada ja va tenir una experiència com a primer entrenador, amb el Numància, que no va ser massa reeixida.

 

Alternatives:

Ronald Koeman, 53 anys. Era una de les principals alternatives fins que fa poc va renovar amb l'Everton. Lligat per sempre a la història del Barça pel seu gol a Wembley, l'holandès entronca amb la filosofia Cruyff i alhora s'ha construït una fama d'entrenador amb mà ferma. Recentment hauria declarat que no té intenció de deixar la banqueta dels "toffees", però també deia que "mai se sap què pot passar demà". Fitxar-lo costaria 8 milions d'euros. En la seva única experiència com a entrenador a Espanya, amb el València, va guanyar la Copa.  

Laurent Blanc, 51 anys. L'excentral del Barça està lliure des que es va desvincular del París Saint-Germain a final de la temporada passada. Ha fet jugar bé tant la selecció francesa com el PSG, amb què va dominar còmodament la Lliga francesa. Se li ha recriminat un perfil un pèl fred. Ha guanyat 1 Lliga francesa amb el Girondins de Bordeus i 3 amb el PSG.  

Jürgen Klopp, 49 anys. No té passat blaugrana però és un gran motivador, com ho va demostrar amb un Borussia Dortmund que gairebé corona com a campió d'Europa, o amb el Liverpool, tot i que últimament no està tenint bons resultats amb els "reds". Té un perfil molt mediàtic, connecta fàcilment amb l'afició i apareix sempre en les quinieles quan algun equip gran busca tècnic.

Eusebio, 52 anys. Un altre membre del "dream team" que fa bona feina des de la banqueta. Eusebio s'havia ofert com a relleu de Martino quan entrenava al B i ningú se'l va prendre seriosament. Tres anys després, la seva feina a la Reial Societat l'avala com un dels entrenadors amb millor gust pel futbol de toc. Arguments en contra: acaba de renovar amb la Reial i l'haurien de contractar els mateixos que el van deixar marxar.

Òscar Garcia, 43 anys. Altament futurible per al Barça, tot i que potser no a curt termini. El sabadellenc, que ja va destacar entrenant el juvenil blaugrana, està fent un bon rodatge amb el Salzburg, amb el que és vigent campió de la Lliga i de la Copa austríaques. Amant del futbol ofensiu, l'exjugador del Barça va haver de deixar provisionalment les banquetes per problemes de salut ja superat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut