Davies durant el partit del passat dimarts davant el FC Barcelona
Davies durant el partit del passat dimarts davant el FC Barcelona
barça

El dia que el Barça no va voler fitxar Alphonso Davies per un mòdic preu

El club blaugrana hagués pogut fer-se amb els serveis del canadenc d'origen ghanès per 10 milions

Redacció Esport3Actualitzat

És conegut per tothom el debat que existeix a can Barça des de fa anys sobre el "monopoli" de Jordi Alba. Des de fa 10 anys el de l'Hospitalet ha estat el lateral esquerra hegemònic de l'equip, fins que aquesta temporada la irrupció del jove Balde i el fitxatge de Marcos Alonso l'han relegat a la suplència. No obstant això, aquesta història hauria pogut canviar fa uns quatre anys.

Va ser aleshores quan uns informes positius sobre un jove lateral esquerra van arribar a mans de la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu. En aquell moment, el club blaugrana no va refiar-se d'una operació centrada en un defensa desconegut que jugava al Vancouver Whitecaps del Canadà, i va rebutjar l'oportunitat d'incorporar un dels talents més prometedors del món malgrat tenir el mòdic preu de 10 milions d'euros.

Un joveníssim Alphonso Davies amb la samarreta del Vancouver Whitecaps
Un joveníssim Alphonso Davies amb la samarreta del Vancouver Whitecaps

Qui no la va deixar escapar va ser el Bayern de Munic, que va incorporar-lo per aquella mateixa quantitat. La resta és història i si no que l'hi preguntin a Semedo. El valor actual de Davies, ja recuperat dels problemes cardíacs que va arrossegar després de passar la covid i amb contracte a Alemanya fins al 2025, s'ha multiplicat per 10.

Una infantesa en un camp de refugiats de Ghana

Alphonso Davies va passar els primers anys de la seva vida en un camp de refugiats a Ghana, on va arribar amb la seva família fugint de la guerra civil de Libèria i després, quan tenia 5 anys, va anar a viure al Canadà.

Una infantesa que no oblida i el porta a participar en iniciatives solidàries organitzades per l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Anar al contingut