Álex Rodríguez ha marcat el gol que ha classificat el Reus per a les semifinals de Copa
Hoquei patins

El Reus i el Barça passen a les semifinals de la Copa del Rei i el Cerdanyola i el Palau, a les de la Copa de la Reina

El Reus Deportiu ha derrotat al Girona als quarts de final de la Copa del Rei d'hoquei patins en imposar-se, a la pròrroga, el Girona per 7-6. El Barça s'ha desfet del Noia per 6 a 3. En la competició femenina, el Cerdanyola ha superat el Las Rozas per 7-5. Per la seva banda, el Palau s'ha imposat al Bigues i Riells per 8 a 2

Xavi BertranActualitzat

Partit molt emocionant i igualat entre el Reus Deportiu i el Girona CH, que s'ha hagut de decidir en els últims instants de la pròrroga. El partit ha començat molt mogut. Una bola recuperada per Humberto Mendes ha provocat que David Gelmà avancés l'equip gironí en el minut 4. Però només dos minuts després, els del Baix Camp han igualat el marcador, quan Àlex Rodríguez ha transformat un llançament de penal. A continuació, ritme lent de partit i poques ocasions a les dues porteries, fins que ha estat novament David Gelmà qui ha tornat a posar el Girona en avantatge, en culminar una gran acció personal. A només 25 segons del descans, el Reus ha estat capaç d'equilibrar altre cop el partit per mitjà de Marc Julià.

L'empat a dos s'ha trencat quan només s'havien jugat tres minuts de la represa, quan Romà Bancells ha posat, per primera vegada, el Reus per davant en el marcador. Alegria que ha durat ben poc, perquè només un minut més tard Xavier Gurri ha tornat a equilibrar el matx. A diferència del primer temps, aquest segon ha estat trepidant, amb constant intercanvi de cops. Àlex Rodríguez ha transformat un penal i ha posat per primera vegada el Reus per davant (4-3). Però, de seguida, Xavier Gurri ha capgirat el marcador amb dos gols consecutius (4-5). Marc Julià, de falta directa, ha empatat novament (5-5). El Girona s'ha avançat altre cop amb una acció de David Gelmà, però altra vegada ha estat Marc Julià qui ha tornat la igualtat gràcies a una nova falta directa (6-6). En els últims cinc minuts no hi ha hagut cap més gol i el partit ha anat a la pròrroga.

En la primera part del temps suplementari, només una ocasió clara, una falta directa de Marc Julià que ha acabat al pal. I a la segona part, quan semblava que el partit es decidiria a la tanda de penals, ha aparegut Àlex Rodríguez que, en una gran jugada personal, ha aconseguit el 7-6 a tres segons per al final que ha donat al Reus el bitllet per a les semifinals.

El Barça, l'altre semifinalista

Per la seva banda, el Barça ha hagut de treballar de valent per superar el Noia per 6 a 3. Els de Sant Sadurní d'Anoia s'han avançat primer en el marcador gràcies a Jordi Ferrer. Álvarez i Helder Nunes han capgirat el marcador, però un penal transformat per Xavi Costa ha establert l'empat a 2 al descans.

A la represa, el Barça ha aconseguit obrir una escletxa de dos gols, però un altre penal de Xavi Costa quan faltaven tres minuts, feia pressagiar un final emocionant. Segons després, Ignacio Alabart s'ha inventat una fuetada a l'escaire per ensorrar les esperances del Noia, i Matías Pascual ha arrodonit la victòria amb el 6-3 definitiu.

Amb els partits de la jornada d'avui ja completat, les semifinals de la Copa del Rei la disputaran Liceo-Caldes i Reus-Barça.

Les jugadores del Cerdanyola celebrant un gol

El Cerdanyola i el Palau, a semifinals de la Copa de la Reina

La jornada d'hoquei patins a Riazor ha començat amb la classificació del Cerdanyola CH per a les semifinals de la Copa de la Reina en superar el CP Las Rozas en un partit de bogeria. Les vallesanes han obert el marcador quan només s'havien disputat quatre minuts per mitjà da Daiana Silva. Però les madrilenyes han capgirat la situació amb tres gols en cinc minuts de diferència, obra de Giulia Galeassi, en dues ocasions, i Elena Arganda. Però una reacció fulgurant ha portat el Cerdanyola a empatar el partit abans del descans, gràcies als gols de Daiana Silva i Gemma Solé.

A la segona part, les catalanes han sortit decidides a buscar la victòria i en només set minuts s'han posat amb un clar 6-3, amb dues dianes d'Adriana Gutiérrez i un de Maria Figuerola. El Cerdanyola tenia molt ben encarrilada la victòria, però encara li ha tocat patir. L'equip de Las Rozas ha reaccionat amb el tercer gol de Giulia Galeassi i un altre de Mònica Villaró, que han posat un ajustat 6-5 al marcador. Incertesa en els deu minuts que encara faltaven per al final, amb ocasions per als dos equips, fins que a 38 segons per a la conclusió Adriana Gutiérrez ha marcat, per al Cerdanyola, el definitiu 7-5.

L'altre equip semifinalista, ha estat el Palau de Plegamans, que s'ha desfet amb facilitat del Bigues i Riells per 8 a 2. Les vallesanes han resolt el partit per la via ràpida i en vuit minuts han marcat tres gols, obra de Laura Puigdueta, Aina Florenza i Carla Fontdegloria. Tot i que Sofia Reyes ha retallat distàncies per part del Bigues, dos gols més de Vanessa Garcia i Puigdueta han deixat el partit encarrilat pel Palau abans del descans (5-1).

A la segona part, Puigdueta ha transformat dos gols més en els primers minuts. Marta Borras ha aconseguit el segon per al Bigues, un gol estèril, donada la diferència sobre la pista i en el marcador. Mariona Colomer ha aconseguit el vuitè del Palau amb el que s'ha tancat el marcador.

Amb els partits de la jornada, han quedat definides les semifinals de la Copa de la Reina, que es disputaran demà: Palau-Cerdanyola i Manlleu-Voltregà.