Futbol

"A la Federació Catalana de Futbol em van denigrar com a dona"

L'exdirectiva de l'FCF denuncia que es va sentir pressionada, menystinguda i assetjada pels seus excompanys de junta

Redacció Esport3Actualitzat

La Paquita Linares fa més de 30 anys que es mou pels camps de futbol catalans. Durant una dècada, del 2011 al 2021, va formar part de la junta directiva de la FCF on hi havia 32 membres i on ella n'era l'única dona. L'any 2021 es va veure obligada a marxar per la porta del darrere. Linares ha volgut denunciar algunes de les situacions denigrants que va viure al programa de TV3, 'Tot es mou'.

Els seus inicis es remunten a l'any 2011 on exercia de col·laboradora de la FCF, a través de la candidatura del senyor Andreu Subies. Allà va rebre el càrrec de delegada federativa de la comarca del Baix Llobregat i membre de la Junta Directiva de la FCF. En aquells moments gestionava 138 clubs i allà va ser quan es va començar a trobar tota mena de situacions surrealistes. N'hi havia que la rebien molt amablement, però d'altres se'n reien pel simple fet de ser dona.

"Un president d'un club em va arribar a dir que què feia allà, que jo havia d'estar rentant els plats"

Tot va canviar, però, quan aquests comentaris i menyspreus van arribar des de la mateixa FCF.

"La Federació va fer un canvi radical quan l'any 2018 marxa el senyor Andreu Subies i entra el senyor Joan Soteras. Amb el senyor Subies teníem més llibertat a l'hora de decidir, amb en Soteras cap ni una. No podia enviar cap correu sense que passés per presidència, quan abans no era així"

I denuncia casos sexistes cap a ella per part dels seus companys de junta.

"Dos directius de la FCF em van fer pujar sobre la taula i em van dir que cantés i ballés. Em van denigrar com a dona"

Es va sentir pressionada, menystinguda i assetjada pels seus companys. Totes aquestes situacions la van obligar, finalment, a presentar la seva dimissió l'any 2021 i a emprendre accions legals contra els alts càrrecs de la Federació Catalana de Futbol. Des d'aleshores ha necessitat ajuda psicològica per la persecució que sent que està rebent. Linares assegura que actualment viu amb por.

"Quan vaig dimitir em van demanar una quantitat de diners i que rectifiqúes les meves paraules per deixar en bon lloc la Federació. Jo m'hi vaig negar perquè no devia res. Tinc por de les represàlies, quan vaig denunciar aquests fets vaig rebre trucades obscenes"

Linares també aprofita per demanar disculpes per allò que es va veure obligada a fer.

"Vaig haver de mentir als presidents dels clubs de futbol dient-los que qui no tingués les llicències actualitzades no podrien competir. Els vaig haver de mentir perquè entressin diners a la Federació"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut