El Bayern guanya la Fiore (2-1) gràcies a una errada arbitral clamorosa

El Bayern de Munic va superar per 2-1 la Fiorentina en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Robben, que va transformar un penal comès sobre Ribéry, va avançar els bavaresos en el temps afegit de la primera part. Però només començar el segon temps, el danès Kroldrup va empatar aprofitant un embolic dins l'àrea. Els de Van Gaal van tancar els viola en el tram final del matx, coincidint amb l'expulsió de Gobbi, i Klose, en posició claríssima de fora de joc, va fer el 2-1 definitiu. Els italians, que es van queixar amargament per l'arbitratge del noruec Tom Henning Ovrebo, mantenen vives les seves opcions de classificació.

Cesare Prandelli, l'entrenador de la Fiorentina, és un home elegant. Va abandonar l'Allianz Arena de Munic sense perdre les bones formes, tot i que, minuts abans, l'àrbitre va concedir un gol a Klose, el de la victòria per al Bayern, del tot il·legal.

Connexió Robben-Ribéry

El Bayern és un equip fidel a la tradició. Molt múscul, molts centímetres... però el més petit de tots és el que té més talent. I el millor aliat per a Ribéry és un altre jugador que evoluciona amb una marxa més que la resta. Ribéry i Robben, Robben i Ribéry... o "Robbery" com se'ls coneix en la Bundesliga.

El francès i l'holandès van ser pràcticament els únics arguments del Bayern contra la Fiorentina. Ribéry va ser el primer de provar-ho, sense sort ni prou potència. Més tard, Robben es va desempallegar de tres jugadors de la Fiore, però no va aconseguir connectar amb Muller. Els italians van ser molt innocents en atac durant la primera part. A Gilardino, li feien figa les cames cada cop que trepitjava l'àrea rival. El Bayern va fer el gol quan fa més mal, en el temps afegit. Combinació, al contraatac, entre Robben i Ribéry que acaba amb una empenta del danès Kroldrup. Mario Gómez envia la pilota al fons de la porteria, però l'àrbitre noruec Ovrebo no concedeix la llei de l'avantatge i assenyala el punt de penal. L'exmadridista Robben està en ratxa, va marcar en els cinc últims partits de la Bundesliga... I aquest cop tampoc va fallar.

Segona meitat amb polèmica

El Bayern ho veia tan fàcil que es va confiar. Kroldrup va poder esmenar l'errada del penal amb el gol de l'empat, quan només s'havien jugat cinc minuts del segon temps. La defensa bavaresa va badar i un rebot a la cama de Jovetic va ser l'assistència per a l'un a un. Van Gaal hi va buscar solucions, però va ser l'àrbitre el que va donar un cop de mà al Bayern. Primer, amb l'expulsió de Gobbi per un cop de colze a Robben. Va ser targeta vermella, però, en canvi, no ho va ser una trepitjada de Klose sobre Montolivo. Per a Klose, només groga. I, precisament, ell va ser l'autor del definitiu 2-1. Victòria polèmica, però l'eliminatòria continua oberta.