Xavi amb Gavi durant el partit contra el Benfica
Xavi amb Gavi durant el partit contra el Benfica (Reuters)
BARÇA

El Barça vol blindar el futur, amb Gavi com a prioritat

La renovació de l'andalús, que té una clàusula de 50 milions d'euros, és absolutament prioritària als despatxos

Francesc LatorreActualitzat

Avui dia, 50 milions d'euros no són res en el món del futbol. I menys si es tracta de poder fitxar la gran sorpresa futbolística dels últims mesos: Pablo Paez Gavira, Gavi. En el context actual, es tracta d'una clàusula irrisòria que ja ha fet que futbolista i representant hagin rebut més d'una trucada des de la Premier League.

És per això que l'entitat barcelonista vol tancar com més aviat millor la renovació d'aquesta promesa feta realitat. Tant des del seu entorn com des del club reconeixen que les converses estan ben encaminades i molt avançades. El desig del jugador és quedar-se a Barcelona i així serà. Ara mateix té contracte fins al 2023 i la renovació se li estendria fins al 2026, amb una millora substancial de les seves condicions salarials. La clàusula es multiplicaria per 10 i passaria de 50 a 500 milions d'euros. És la mateixa que se li va aplicar a Nico González, que al maig va renovar fins al 2024. Fins i tot podria ser més alta, com la de Pedri i Ansu, que va quedar fixada en els 1.000 milions d'euros. 

Gavi s'ha convertit en un fix a les alineacions del Barça i és ja també indiscutible a la selecció espanyola. El seu futbol ha enlluernat tothom i el Barça vol evitar qualsevol tipus de temptació.

 

L'andalús és prioritari i Araujo és ja també a la llista d'espera. L'uruguià té contracte fins al 2023 i el seu representant, Flavio Pecherman, va dir que abans de final d'any n'abordarien la continuïtat. Com en el cas de Gavi, Araujo aposta també per continuar al Barça i convertir-se en el referent de la defensa quan Gerard Piqué pengi les botes. Ara mateix, la seva clàusula de rescissió és de 200 milions d'euros.

El Barça fa dies que té en marxa aquesta operació blindatge del seu futur i en les últimes setmanes ja va concretar la continuïtat de Pedri fins el 2026 i d'Ansu Fati fins el 2027.

Pendents de Dembélé

A banda dels jugadors més joves de la plantilla, el Barça també espera tancar aviat la renovació de Dembélé. El cas del francès, però, està estranyament enquistat. Des de la direcció esportiva, Mateu Alemany ja ha dit en diverses ocasions que els inputs que tenen del jugador són positius i que els fan pensar que vol quedar-se. Però de moment, això no s'ha traduït en una decisió ferma ni en cap moviment definitiu del seu representant, Mousa Sissoko. Dembélé acaba contracte el 2021 i, per tant, a partir del dia 1 de gener és lliure de negociar amb qui vulgui. Al Barça temen, precisament, que Sissoko vulgui jugar amb aquesta circumstància.

En els últims dies, Xavi ha elogiat la figura del francès i ha expressat de manera molt clara el seu desig que renovi pel Barça. El considera un jugador diferencial i que encaixaria a la perfecció amb la seva idea de jugar amb extrems oberts i amb capacitat de desbordar. La pilota és, des de fa dies, a la teulada del futbolista.

 

 

 

 

 

Anar al contingut