Futbol

El Barça liquida 2-0 el derbi amb l'Espanyol i es queda a només un punt del títol de Lliga

El Barça tindrà el pròxim dimecres a l'estadi Ciutat de València l'oportunitat de proclamar-se campió de Lliga per tercera temporada consecutiva. Els blaugranes en tindran prou amb un empat davant del Llevant per conquerir el títol i tancar una gran temporada a l'espera de la final de Wembley. I tot gràcies al triomf d'aquest diumenge davant l'Espanyol per 2-0. Els de Pep Guardiola van ser molt superiors als blanc-i-blaus i un gol d'Iniesta poc abans de la primera mitja hora de joc i un altre de Piqué només tornar del descans van ser suficients per sentenciar el derbi amb comoditat.

Actualitzat
Aquest cop, l'Espanyol no va poder alterar el guió del Barça a la Lliga i els blaugranes avancen, imparables, cap a un nou títol. El conjunt blanc-i-blau va ser incapaç d'aturar la inèrcia guanyadora dels de Pep Guardiola i va veure com el segon derbi de la temporada tornava a quedar-se en mans dels culers.

Pochettino va disposar sobre la gespa un Espanyol sense Luis García i amb Iván Alonso a la mitja punta amb la clara intenció de tancar els espais del mig del camp blaugrana, treballar en la contenció i confiar en la qualitat d'Osvaldo en la punta d'atac. A diferència d'altres vegades, els periquitos no van ser tan agressius en la pressió i van cedir massa metres i massa possessió a un Barça pacient, que va saber contemporitzar el seu joc.

Els periquitos, massa sacrificats en tasques defensives, van tenir problemes en la sortida mentre Osvaldo, isolat, no rebia pilotes en condicions. Els blanc-i-blaus, això sí, van dificultar les passades en profunditat dels locals tot i que, un cop passat el primer quart d'hora de joc, els de Guardiola van començar a trepitjar àrea amb perill. Villa, Iniesta i Messi van fer treballar Kameni poc abans que una errada de Galán en zona defensiva acabés als peus d'Iniesta i el manxec s'inventés una jugada de mestre per acabar superant el porter camerunès amb un xut ajustat.

Era el minut 28 i el Barça va aprofitar aquest mínim avantatge per fer encara més explícit el seu domini en el darrer quart d'hora de la primera meitat. L'Espanyol, que només va crear perill en una jugada d'Osvaldo que Callejón no va saber continuar, es va mantenir aculat i el Barça ho va aprofitar per buscar la sentència. I la culpa que els culers no ho aconseguissin va ser d'un desencertat Villa. L'asturià va enviar fora una rematada claríssima després d'una excel·lent jugada col·lectiva entre Messi, Xavi i Iniesta.

Arriba la sentència

La culerada, però, no va haver d'esperar gaire per veure com el Barça ampliava diferències, ja que, tot just arrencar la segona meitat, Piqué, de cap, feia el 2-0 a la sortida d'un córner. L'Espanyol continuava sense aparèixer i va quedar abatut davant aquest cop inesperat, i això que Osvaldo, el millor dels visitants, va protagonitzar els dos únics xuts periquitos amb perill entre els tres pals de la porteria de Valdés al llarg de tot el partit. En totes dues accions, Valdés va respondre amb solvència i va enterrar tot desig dels blanc-i-blaus per provocar una remuntada. 

El Barça no es va deixar intimidar per aquestes dues jugades aïllades i ràpidament va retrobar el seu domini. Villa, però, va continuar desencertat en atac i només la falta d'instint en els metres finals va evitar que els de Guardiola signessin la golejada. 

Finalment, doncs, el Barça va sumar tres punts que el deixen a tocar del títol de Lliga, alhora que compliquen la classificació europea de l'Espanyol. Els periquitos no depenen d'ells mateixos i hauran d'esperar les punxades del Sevilla i l'Atlètic de Madrid per arrodonir la seva bona temporada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut