Futbol

El Barça inverteix 47 milions d'euros en tres reforços a l'espera del fitxatge d'un central

El mercat de fitxatges del futbol europeu s'ha disparat amb xifres rècord, com ha quedat clar en els primers dies d'aquest estiu. Un dels equips que més diners s'està gastant per reforçar-se de cara a la temporada que ve és el Barça, que de moment ja ha invertit 47 milions d'euros en tres fitxatges: Henry, Touré Yaya i Abidal. A l'espera de l'arribada d'un central, aquesta és la segona inversió més forta del club blaugrana des de l'arribada de Joan Laporta a la presidència.

Actualitzat
Feia molt de temps que no es vivia a can Barça una setmana tan frenètica de presentacions. Dilluns, el plat fort, el crac, Thierry Henry. Dimarts, la roca per al mig del camp, Touré Yaya, que es deia Yaya Touré fins que va fitxar pel Barça. I divendres, més múscul per la defensa, Eric Abidal. En total el Barça s'ha gastat més de 47 milions d'euros en una setmana i encara falta com a mínim un fitxatge més, un central. Són els efectes d'un any en blanc.

El mateix va passar el primer any de Laporta. El Barça tenia una sequera de títols que va portar la nova junta a gastar-se més de 40 milions, sobretot en la incorporació de Ronaldinho. També van venir Márquez, Quaresma o Luis García, però és a partir de l'arribada de Davids a l'hivern, de franc, que l'equip es recupera i acaba segon a la Lliga.

La temporada següent es fa la gran despesa per construir un equip campió. Arriben Eto'o, Deco, Edmilson, Giuly o Belletti. 61 milions d'euros que donen fruit aquella mateixa temporada amb el campionat de Lliga, però sobretot fa dues temporades. El Barça no es va gastar llavors ni un euro en fitxatges. Només s'hi incorporen Ezquerro i Van Bommel, amb cost zero. Curiosament es tracta d'un any històric en què el Barça guanya la Lliga i la Champions. Coses del futbol.

La temporada passada, el Barça es va gastar els calés en la defensa. Aprofitant la temporada de rebaixes a la Juve arriben Zambrotta i Thuram, però també Gudjohnsen, per tapar el forat que deixa Larsson. Cap dels tres no ha guanyat encara cap títol amb la samarreta blaugrana.
Anar al contingut