Sanli, 18 punts en 21 minuts i grans percentatges (acb Photo / E. Cobos)
ACB

El Barça guanya un partit de nivell Eurolliga a Tenerife (76-79) i el Girona es desfà a Múrcia (102-79)

El Barça ha guanyat els tres partits aquesta setmana. A Tenerife, en un duel de màxima exigència, els cracs han aparegut quan la pilota cremava. A Múrcia, l'UCAM de Sito Alonso ha tornat a posar en evidència el mal moment del Bàsquet Girona

• Bona posada en escena: amb la inèrcia de la gran setmana d'Eurolliga, el Barça ha començat molt ficat (9-16). Els dos jugadors txecs, Satoransky i Vesely segueixen esplèndids. L'entrada de l'exblaugrana, Leandro Bolmaro, ha ajudat al Tenerife -dimecres comencen el play-off europeu contra el Manresa- a endurir el partit.
  • Encara millor en el segon quart: Jokubaitis estava igual de bé que Satoransky i Sanli es cruspia tots els interiors rivals. Els canaris no trobaven el triple -1 de 10 en la primera part- i veien impotents com el Barça ja agafava diferències -32 a 42 al descans.
  • S'inverteixen els papers: un Barça vibrant en la primera meitat, només ha estat capaç d'anotar 2 punts en gairebé 5 minuts de la represa. Malgrat que Kuric ho arreglava, els de Txus Vidorreta ja havien trobat la temperatura del partit. Han capgirat el marcador abans del tercer quart.
  • Vibrants minuts finals: Marcelinho Huertas, que farà 40 anys el mes vinent, ha estat imparable. Els locals s'han posat amb un 70 a 64. Però els cracs blaugranes han encistellat de 3 en 3. Mirotic, Laprovittola i un gran Sanli, fonamentals pel 76 a 79.

• Segona part per oblidar: després d'haver jugat una bona primera meitat -47 a 46 al descans- el Girona s'ha enfonsat de manera inexplicable en el tercer període en què ha rebut un demolidor parcial de 30 a 14 que ha decidit el partit.
  • Falta consistència: un cop més l'equip d'Aito García Reneses no ha estat capaç de mantenir la intensitat durant els 40 minuts i només Kameron Taylor, 23 punts, ha ofert un bon nivell. El Múrcia, que venia de perdre vuit dels darrers deu partits, ha aconseguit la màxima anotació de la temporada en arribar als cent punts.
  • Situació preocupant: cinquena derrota consecutiva del Girona -setena en vuit partits-, que si bé es manté en tres victòries per sobre del descens, és evident que està, ara mateix, en una dinàmica molt negativa. És imprescindible la victòria en la pròxima jornada a Fontajau contra el Fuenlabrada.
Kameron Taylor segueix molt sol en l'anotació gironina (acb Photo / J. Bernal)