El Barça es desfà del València Basket i s'enfrontarà amb l'Unicaja en la primera semifinal de la Copa del Rei (85-80)

El Barça obté el pas a les semifinals de la Copa del Rei en desfer-se d'un lluitador València Basket en un partit irregular i marcat per l'encert dels dos equips en el llançament exterior. El rival dels blaugranes en semifinals serà l'Unicaja, que s'ha imposat al Bilbao Basket per 86-78.

El Barça és el primer semifinalista de la Copa del Rei de bàsquet, després de derrotar el València Basket per 85-80 en el primer partit dels quarts de final. El partit inaugural de la fase final, que es disputa a Las Palmas de Gran Canària, no ha estat fàcil per a l'equip blaugrana, que fins al segon quart no ha pogut agafar una mica de marge de la mà de Doellman, Tomic i Mario Hezonja.

Al descans, el Barça guanyava per sis punts de diferència (44-38) i ha arribat a tenir un màxim avantatge d'11 punts en el tercer quart (70-59). Però el València no ha abaixat mai els braços, ha resistit fins al final i en començar l'últim quart s'ha situat a només tres punts d'un Barça molt intermitent en el seu joc i incapaç de trencar el partit de manera definitiva.

Un parcial de 8 a 0 per al Barça liderat per la mà prodigiosa d'Àlex Abrines, amb un immaculat 4 de 4 en triples, ha suposat l'estirada definitiva i, malgrat acabar patint més del compte, l'equip de Xavi Pascual ha acabat imposant la lògica en un partit on tots dos equips han estat molt encertats en el tir exterior, en especial el Barça, que ha transformat 13 triples de 20 intents i s'ha quedat a només un d'igualar el rècord absolut de triples en un partit de la fase final.

L'Unicaja, rival del Barça a les semifinals

El rival del Barça a les semifinals serà l'Unicaja de Màlaga, que en el segon partit de quarts de final s'ha imposat al Bilbao Basket per 86-78. En un partit molt similar, els andalusos gairebé sempre han portat la iniciativa en el marcador, però no han estat capaços de trencar el duel fins al final. L'equip de Joan Plaza, liderat per Jayson Granger, ha tombat la resistència dels bascos a base de triples, 13 en total, i no han donat opció a la sorpresa.