Barça

El Barça guanya el Rayo Vallecano i ja és als quarts de la Copa (1-2)

Amb patiment, però el Barça ja és als quarts de final de la Copa. L'equip blaugrana va haver de remuntar, a l'última mitja hora, el gol inicial del Rayo Vallecano, un rival de Segona Divisió

Francesc LatorreActualitzat

Ronald Koeman ha disposat un onze inicial amb una barreja de jugadors habitualment titulars i d'altres que no ho són tant. Aquesta és l'alineació amb que el Barça sortirà a la malmesa gespa de Vallecas: Neto, Mingueza, Araujo, Lenglet, Junior; Riqui Puig, Busquets, De Jong, Messi, Griezmann i Trincao.

El partit ha començat amb el Rayo pressionant sobre la sortida de pilota del Barça. Els blaugrana no han trepitjat l'àrea rival fins al minut 8, amb una internada de Trincao que ha acabat amb el portuguès a terra. El Barça ha reclamat penal de Catena, però Guillermo Cuadra Fernández no l'ha xiulat i el VAR no ha modificat la seva decisió.

 

Un parell de minuts després, ha estat Leo Messi qui ha estat a punt de marcar. Ho ha fet en un llançament de falta indirecta que buscava Araujo, però que s'ha enverinat a mesura que la pilota creuava el cel de Vallecas. Dimitrievski ha tret una mà providencial per impedir el primer dels blaugrana. El Barça ha tornat a crear perill en el minut 20, quan De Jong ha rematat al travesser una centrada rasa de Júnior Firpo des de la banda esquerra. Amb un Rayo dissenyat i pensat per a complicar la creació de joc culer, al Barça li costava arribar amb freqüència a la porteria madrilenya. De fet, no ho ha tornat a fer fins al 35, amb una doble ocasió. Una incursió de Trincao ha acabat amb una rematada del portuguès que ha trobat una gran resposta del porter rival. El refús ha anat a parar a peus de Riqui, que ha tornat a rematar al pal. Els primers 45 minuts, doncs, han acabat sense gols. Amb domini i ocasions dels de Koeman, però sense gols.

Riqui Puig, titular a Vallecas

La segona part ha començat amb un altre pal, amb un altre travesser. Ara en un llançament de Leo Messi, de falta directa. Però curiosament ha estat el Rayo Vallecano el que ha obert el marcador. Ho ha fet Fran Garcia després d'una centrada d'Alvaro des de la banda dreta. Neto ha desviat lleugerament, però la pilota ha caigut als peus de Fran, que no ha perdonat. Era el minut 62. Koeman ha reaccionat amb un triple canvi: han marxat Riqui Puig, Trincao i Junior i han entrat Dembélé, Alba i Pedri. I a les primeres de canvi, ha arribat el gol de l'empat. De Jong ha enviat una passada en profunditat a Griezmann i el francès ha assistit Messi perquè l'argentí marqués la igualada a plaer. I en el minut 80 i una nova prórroga a l'horitzó, De Jong ha fet el segon. Messi ha connectat amb Jordi Alba en la típica associació d'aquests dos jugadors i la centrada del lateral català l'ha rematat l'holandès per fer el segon dels de Koeman. Messi hauria pogut fer el tercer en una jugada on ha driblat defenses i porter però ha acabat xutant fora. El Rayo no ha disposat de cap ocasió per empatar.

El Barça, doncs, és als quarts de final de la Copa del Rei i divendres sabrà qui és el seu rival. L'eliminatòria també és a partit únic i es disputarà la setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut