Jordi Alba durant un partit d'aquesta temporada
Jordi Alba durant un partit d'aquesta temporada (Reuters)
Barça

Jordi Alba es desvincula del Barça i posa punt final a la seva etapa d'onze anys al Camp Nou

El club blaugrana i el lateral de l'Hospitalet, de 34 anys, separaran els seus camins a final de temporada després d'arribar a un inusual acord de rescissió

Redacció Esport3Actualitzat

El de diumenge contra el Mallorca no només serà l'últim partit de Busquets al Camp Nou. També ho serà per un altre representant de la vella guàrdia del vestidor. Jordi Alba i el club han arribat a un acord de desvinculació per posar punt final a la seva etapa al Barça. El jugador volia comunicar-ho en persona, però la notícia s'ha precipitat agafant per sorpresa alguns membres del vestidor. Aquest ha estat el seu vídeo de comiat: 

Un acord econòmic que dependrà del destí del jugador

El futbolista de 34 anys no complirà la seva voluntat de continuar fins al 2024 i tancarà l'etapa al Camp Nou percebent tot el que li devia el club. Això sí, l'acord econòmic assolit es basa en una fórmula poc usual per resoldre els 17 milions d'euros nets que Alba havia de percebre en el seu últim any. 

Segons ha pogut saber TV3, la quantitat final que el Barça aboni al defensa dependrà del seu proper sou. L'estalvi del club serà major com més quantiós sigui el contracte que signi el jugador, que no té la intenció de retirar-se. Amb aquestes condicions pactades, doncs, si el jugador trobés un equip que li igualés el salari previst pel curs vinent, el conjunt blaugrana s'estalviaria la totalitat del pagament.

Tot això, sense comptar els ajornaments pactats amb les diferents directives, que percebrà a banda.

Després dels adeus de Piqué i Busquets, era l'últim dels capitans amb un salari que hipotecava el fair play financer de la plantilla, un fet que l'estiu passat va provocar friccions amb la cúpula de l'entitat. La cimera del 16 de maig amb Joan Laporta hauria estat clau per al desenllaç d'una relació, tan duradora com fructífera.

El club blaugrana ha oficialitzat la marxa d'Alba amb jugant amb la paraula "Històric" i el dorsal 18 del lateral: 

El millor soci de Messi

El club blaugrana i el lateral de l'Hospitalet separen els seus camins després d'onze temporades. Abandona el Camp Nou amb 18 títols a la vitrina, 458 partits, 27 gols i 94 assistències. De fet, l'estiu del 2012 Alba va arribar del València a canvi de 14 milions per convertir-se en l'amo i senyor de la banda esquerra blaugrana durant una dècada i, entre d'altres mèrits, erigir-se en un dels millors socis de Leo Messi.

Amb l'arribada de Xavi, però, va anar perdent protagonisme a mesura que el jove Balde es consolidava de titular. Tot i el paper residual d'aquesta temporada, marxa amb una Lliga que va celebrar com el que més.

El futur de Jordi Alba

Per on passa el seu futur és un misteri, però algunes veus apunten que pot apostar per una experiència exòtica. Qui sap si a l'Aràbia Saudita al costat dels seus íntims Busquets... i Leo Messi? Vagi on vagi, els fans i la tresorieria del club blaugrana n'estaran pendents.

 

Anar al contingut