Egan Bernal ha tingut un accident mentre s'entrenava amb el seu equip
Ciclisme

Egan Bernal es recupera a l'UCI de l'accident contra un autobús

El ciclista colombià de l'Ineos Grenadiers ha estat operat d'un politraumatisme toràcic i cervical després de xocar contra un autobús mentre s'entrenava

Redacció Esport3Actualitzat

El ciclista Egan Bernal, cap de files de l'equip Ineos Grenadiers, ha estat operat amb èxit de les diverses fractures que es va fer en el fèmur i el genoll de la cama esquerra, a causa de l'accident que va patir dilluns a prop de Bogotà, mentre s'entrenava amb alguns companys d'equip. La Clínica de La Sabana de la ciutat de Chía, que atén el campió del Tour de França de 2019 i vigent guanyador del Giro d'Itàlia, ha explicat que també s'ha hagut de sotmetre a una neurocirurgia.

Fonts del centre hospitalari informen que caldrà mantenir-lo en observació les pròximes 72 hores per comprovar com evoluciona el seu estat, però tot apunta que es podria perdre bona part de la temporada. L'últim comunicat mèdic informa que Bernal segueix ingressat a l'UCI després de l'operació que se li ha practicat al ciclista i que es troba conscient i amb mobilitat a les quatre extremitats.

El ciclista, de 25 anys, va xocar contra un autobús que, segons expliquen, va frenar de cop. Fruit de l'accident li van detectar diversos politraumatismes: trauma cervical i toràcic, trauma tancat de tòrax, trauma músculoesquelètic i trauma en membres inferiors".

El ciclista de l'Ineos estava fent una prova de contrarellotge en el municipi de Gachancipá, al centre de Colòmbia, tal com ha informat la Policia Local. 

Els cossos mèdics atenen el ciclista (@mundociclista)

La Policia de Trànsit colombiana ha explicat que Bernal transitava "en el mateix sentit i pel mateix carril" que l'autobús i no ha vist "la maniobra del vehicle, xocant per la part del darrere".

El seu equip, l'Ineos Grenadiers, ha confirmat l'accident i ha manifestat que l'esportista ha arribat conscient a l'hospital i "es troba estable".

Bernal feia un stage de pretemporada al seu país amb altres companys d'equip com Richard Carapaz, Dani Martínez, Jonathan Narváez, Brandon Rivera, Andrey Amador, Omar Farile i Carlos Rodríguez.

Anar al contingut