Djokovic afronta un futur esportiu ple de dificultats si no es vacuna amb les dues dosis
Djokovic afronta un futur esportiu ple de dificultats si no es vacuna amb les dues dosis
Tenis

Djokovic, detingut a Austràlia a l'espera de la decisió final

El jugador serbi ha estat detingut després d'un interrogatori dels agents d'Immigració i a l'espera que un jutge decideixi

Redacció Esport3Actualitzat

El culebrot Novak Djokovic continua sumant nous capítols. El tenista serbi ha estat transferit aquest dissabte a un hotel que serveix com a centre de detenció d'immigrants a Melbourne després de reunir-se amb els advocats que el representen.

L'esportista balcànic es troba a l'Hotel Park, on ja va passar reclòs del dia 6 quan se li va anul·lar el permís d'entrada per primera vegada fins aquest dilluns.

Novak Djokovic arriba al centre de detenció del Park Hotel sota custòdia federal, després que el seu visat per jugar a l'Open d'Austràlia fos cancel·lat per segona vegada, a Melbourne
Novak Djokovic arriba al centre de detenció del Park Hotel sota custòdia federal (Reuters)

Djokovic té permís per reunir-se aquest matí amb els advocats que el representen i tractar els arguments amb què busquen apel·lar la decisió presa ahir pel ministre d'Immigració australià, Alex Hawke, que va decidir revocar el permís d'entrada de Djokovic.
 

El comunicat del ministre d'Immigració

"Avui he exercit el meu poder sota la secció 133C(3) de la llei d'immigració per cancel·lar el visat atorgat al senyor Novak Djokovic per raons sanitàries i de manteniment de l'ordre, basant-me en l'interès públic", justificava aquest cop el comunicat del ministre d'Immigració australià, Alex Hawke.  

Si es confirmés una manipulació deliberada per part de Djokovic i el seu entorn, l'actual número 1 del tenis mundial podria tenir problemes més greus que la prohibició de disputar l'Open d'Austràlia: podria enfrontar-se a una sanció de tres anys d'inhabilitació per part de l'ATP.

 

Antivacunes i seguidors de Djokovic es manifesten a Melbourne

Desenes de persones s'han manifestat contra la vacunació de la covid-19 i per l'anul·lació del visat al tenista serbi Novak Djokovic aquest dissabte a Melbourne.

Amb proclames com "volem que Djokovic jugui" i "deixeu-lo lliure", els manifestants s'han reunit davant del complex esportiu on es disputa l'Open d'Austràlia, on el tenista serbi pretén defensar la corona de campió.


Membres de la comunitat sèrbia marxant en suport del tenista Novak Djokovic a Melbourne (Reuters)

Tot plegat ha provocat un fort desplegament policial per evitar incidents, segons les imatges retransmeses per mitjans locals.

La cronologia del cas Djokovic

Els organitzadors de l'Open d'Austràlia havien inclòs el tenista serbi Novak Djokovic en el sorteig del quadre del torneig, tot i la incertesa sobre la possible deportació. Djokovic s'havia d'enfrontar en primera ronda al seu compatriota Miomir Kecmanovic.

El camí de Djokovic fins a la resolució del ministre d'Immigració ha estat de serial. El número 1 del món va arribar a Melbourne el 5 de gener amb una exempció mèdica per no vacunar-se i va firmar un document en què assegurava que en els 14 dies previs no havia estat en cap altre país més a banda de Sèrbia. Però a Djokovic el van trair unes imatges que demostraven que va passar el Cap d'Any a Marbella. De fet, va volar cap a Austràlia des d'Espanya, amb escala a Dubai, i el serbi va haver de reconèixer al seu compte d'Instagram que en la seva declaració va cometre "errors humans".

 

Der Spiegel denuncia una manipulació dels tests

Una investigació de la revista alemanya Der Spiegel va afirmar que Djokovic i el seu entorn havien comès alguna cosa més que errors no deliberats i sosté que l'informe de la PCR presentat per Djokovic va ser manipulat.

Entre altres possibles irregularitats, Der Spiegel recull que l'informe sobre la PCR del 16 de desembre generat pel servei de salut serbi donava negatiu en primera instància, però al cap de poc més d'una hora ja oferia un resultat positiu.

 

Anar al contingut