Djokovic s'ha entrenat aquests dies al Melbourne Park.
Djokovic s'ha entrenat aquests dies al Melbourne Park.
TENIS

Djokovic entra al sorteig de l'Open d'Austràlia a l'espera de la decisió del govern

S'enfrontarà en la primera ronda al seu compatriota Miomir Kecmanovic i jugarà a la mateixa part del quadre que Rafa Nadal, que debutarà contra el nord-americà Marcos Giron

Actualitzat

Els organitzadors de l'Obert d'Austràlia han inclòs el tenista serbi Novak Djokovic en el sorteig del quadre del torneig, tot i la incertesa sobre la possible deportació. El sorteig, que ha començat amb una hora de retard, s'ha celebrat a l'espera que el ministre d'Immigració australià, Alex Hawke, es pronunciï sobre la permanència del tenista al país. Djokovic s'enfrontarà en primera ronda al seu compatriota Miomir Kecmanovic i jugarà a la mateixa part del quadre que Rafa Nadal, que debutarà contra el nord-americà Marcos Giron.

El camí de Djokovic per arribar a la defensa del seu novè títol a Austràlia no està sent fàcil. El número 1 del món va arribar a Melbourne el 5 de gener amb una exempció mèdica per no vacunar-se i va firmar un document en què assegurava que en els 14 dies previs no havia estat en cap altre país més a banda de Sèrbia. Però a Djokovic el van trair unes imatges que demostraven que va passar el Cap d'Any a Marbella. De fet, va volar cap a Austràlia des d'Espanya, amb escala a Dubai, i el serbi va haver de reconèixer al seu compte a Instagram que en la seva declaració va cometre "errors humans".

Der Spiegel denuncia una manipulació dels tests

Una investigació de la revista alemanya Der Spiegel va afirmar que Djokovic i el seu entorn havien comès alguna cosa més que errors no deliberats i sosté que l'informe de la PCR presentat per Djokovic va ser manipulat.

Entre altres possibles irregularitats, Der Spiegel recull que l'informe sobre la PCR del 16 de desembre generat pel servei de salut serbi donava negatiu en primera instància, però al cap de poc més d'una hora ja oferia un resultat positiu.

 

Si es confirmés una manipulació deliberada per part de Djokovic i el seu entorn, l'actual número 1 del tenis mundial podria tenir problemes més greus que la prohibició de disputar l'Open d'Austràlia. Sempre segons Der Spiegel, podria enfrontar-se a una sanció de tres anys d'inhabilitació per part de l'ATP.

 

 

 

 

 

Anar al contingut