Novak Djokovic, a l'espera de saber si podrà participar a l'Open d'Austràlia (Reuters)
Tenis

Djokovic admet "errors humans" abans que se sàpiga si podrà jugar l'Open d'Austràlia

El tenista serbi reconeix equivocacions a l'hora d'omplir el formulari d'entrada a Austràlia i de mantenir la seva agenda després de fer-se la PCR

Actualitzat

La participació de Novak Djokovic a l'Open d'Austràlia de tenis, que comença dilluns de la setmana que ve, continua sent una incògnita. El número 1 del món va arribar a Melbourne el 5 de gener i va firmar un document en què assegurava que en els 14 dies previs no havia estat en cap altre país més a banda de Sèrbia.

Però a Djokovic el van trair unes imatges que demostren que va passar el Cap d'Any a Marbella. De fet, va volar cap a Austràlia des d'Espanya, amb escala a Dubai.

 

 

A l'espera que se sàpiga la resolució del govern australià sobre el seu cas, Djokovic ha reconegut al seu compte a Instagram que en la seva declaració va cometre "errors humans".  

"Vivim una època molt difícil enmig d'una pandèmia i es cometen errors", admet Djokovic, que indica que va ser el seu representant el que va marcar la casella equivocada en el formulari d'entrada a Austràlia: "El meu agent presenta les seves excuses per aquest error administratiu comès en marcar la casella equivocada sobre els viatges que vaig fer abans d'arribar a Austràlia. És un error humà i no deliberat".

Djokovic també ha admès haver-se equivocat mantenint l'agenda d'activitats els dies posteriors al 16 de desembre, quan hauria donat positiu de covid-19 després d'una PCR.

Segons el seu relat, el tenista serbi sospita que s'hauria encomanat anant a presenciar l'Estrella Roja-Barça de l'Eurolliga.

"Vaig anar a un partit de bàsquet el 14 de desembre a Belgrad i posteriorment es va informar que diverses persones havien donat positiu. Tot i no tenir símptomes, em vaig fer un test d'antígens el dia 16 que va donar negatiu. Tot i això em vaig fer una PCR per precaució".

Encara sense saber el resultat de la PCR, va assistir a un acte amb joves tenistes en què es commemorava l'edició d'un segell en el seu honor.

 

"No tenia símptomes, em trobava bé i encara no havia rebut els resultats de la PCR", diu Djokovic, que també creu un "error de judici" haver concedit també una entrevista a L'Équipe quan en teoria era malalt asimptomàtic.

"Em vaig sentir obligat a continuar i fer l'entrevista que tenia prevista. No volia deixar penjat el periodista però vaig mantenir la distància social i vaig portar mascareta en tot moment excepte en el moment en què em van fer la foto. És un error de judici, hauria d'haver anul·lat l'entrevista".

Der Spiegel denuncia una manipulació dels tests

Una investigació del rotatiu alemany Der Spiegel afirma que Djokovic i el seu entorn haurien comès alguna cosa més que errors no deliberats i sosté que l'informe de la PCR presentat per Djokovic hauria estat manipulat.

Entre altres possibles irregularitats, Der Spiegel recull que l'informe sobre la PCR del 16 de desembre generat pel servei de salut serbi donava negatiu en primera instància, però al cap de poc més d'una hora ja oferia un resultat positiu.

 

Si es confirmés una manipulació deliberada per part de Djokovic i el seu entorn, l'actual número 1 del tenis mundial podria tenir problemes més greus que la prohibició de disputar l'Open d'Austràlia. Sempre segons Der Spiegel, podria enfrontar-se a una sanció de fins a 3 anys d'inhabilitació per part de l'ATP.

 

 

 

Anar al contingut