TENIS

Investiguen ara si Novak Djokovic va mentir en la declaració d'entrada a Austràlia

Djokovic va declarar que no havia viatjat durant 14 dies abans d'entrar a Austràlia, una afirmació aparentment contradictòria per les seves publicacions a les xarxes socials

Actualitzat

Els problemes per a Novak Djokovic a Austràlia semblen no tenir fi. Mentre espera la decisió del ministre d'Immigració sobre una nova possible cancel·lació del seu visat i per tant la seva deportació, el tenista serbi està sent investigat per les autoritats del país per una presumpta irregularitat en la seva declaració per poder viatjar.

Segons ha publicat The Guardian, la polícia fronterera està examinant si Novak Djokovic va mentir i va declarar incorrectament que no havia realitzat cap viatge en les dues setmanes prèvies a la seva arribada a Austràlia. Aquet fet contradiu el que el jugador serbi ha anat penjant a les seves xarxes socials, que semblen demostrar que va ser a Belgrad el dia de Nadal abans de volar a Austràlia des d'Espanya el 4 de gener passat.

Les contradiccions del cas

En la seva declaració per poder entrar a Austràlial, amb data 1 de gener, el tenista serbi va declarar "No" en respondre a la pregunta "Ha viatjat o viatjarà en els 14 dies anteriors a la seva arribada a Austràlia?". En la seva entrevista amb l'agent de duanes a la seva arribada a Melbourne Djokovic va confirmar que la declaració va ser completada pel seu agent, basada en la seva exempció mèdica aprovada per la Federació Australiana de Tenis, però no se li va preguntar en l'entrevista sobre viatges en la quinzena anterior al seu viatge.

Les lleis frontereres australianes adverteixen que oferir informació falsa en aquesta declaració prèvia és un delicte greu que pot ser castigat amb accions civils. I això és precisament el que estan investigant les autoritats australianes basant-se en les publicacions del tenista en xarxes socials, en les quals se'l veu a Belgrad els dies 25 i 26 de desembre abans de viatjar a Melbourne des d'Espanya el 4 de gener.

El serial del visat continua

De moment Djokovic, que té plena llibertat per entrenar i preparar la seva participació en l'Open d'Austràlia, haurà de continuar esperant per  saber si finalment podrà defensar la seva corona en el primer gran torneig de la temporada.

El seu concurs depèn de la decisió d'Alex Hawke, ministre d'Immigració, que és qui té l'última paraula sobre una possible retirada del visat. Una decisió que el polític australià no prendrà abans de dimecres, 12 de gener, segons la premsa australiana.

 

Anar al contingut