Vela

Damien Seguin, la Vendée Globe amb una mà

El primer discapacitat de la història de la volta al món en solitari competeix al màxim nivell i no deixa de sorprendre

Victor LavagniniActualitzat

Com es pot fer la volta al món sol i amb una sola mà? El francès Damien Seguin, de 41 anys, és un cas sense precedents en el món de la vela. Cinc cops campió del món, doble or paralímpic, i regatista oceànic. Nascut sense la mà esquerra, ocupa la novena posició a la Vendée Globe, la volta al món en solitari, sense escales, ni assistència. Solcant, ara mateix, les aigües dels "40 rugents" a l'Atlàntic sud. És un navegant molt sòlid, que si no té avaries deixarà molts rivals enrere i que té l'objectiu d'acabar la prova.


     Res distingeix el seu vaixell ni aquest patró de la resta de la flota; és ell qui s'hi adapta i només ha fet una modificació a bord: un guant al pedestal per ficar-hi el monyó i poder fer el reglatge de les veles amb la força del braç dret i esquerre al mateix temps. En la resta de maniobres és autosuficient, tot i aquest hàndicap físic.

Comiat de Seguin a la sortida de la Vendée Globe a Les Sables-d'Olonne


     La seva discapacitat mai ha estat un fre a l'oceà, i en aquesta primera participació en la gran aventura de la Vendée està fent una demostració de competitivitat i donant un missatge al món tot superant els obstacles diaris. Es va fer una ferida al braç durant una reparació i va enviar a terra les imatges de la seva autointervenció...


     Damien Seguin, primer "skipper" discapacitat de la Vendée, té l'objectiu d'acabar la prova -com tots els altres-, però el seu recorregut té un missatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut