Futbol

Cristiano Ronaldo guanya el Premi 'The Best' al millor jugador de 2016, atorgat per la FIFA

La nord-americana Carli Lloyd ha guanyat el premi a la millor futbolista de l'any i Claudio Ranieri s'ha emportat el guardó al millor entrenador per donar al Leicester el seu primer títol de Premier League en els seus 132 anys d'història

Actualitzat

Cristiano Ronaldo ha rebut el premi 'The Best' al millor jugador de l'any atorgat per la FIFA, a Zuric. La institució ha estrenat aquesta nova denominació després de separar-se de la revista "France Football". Els capitants de les seleccions, seleccionadors, representants de la premsa i aficionats han estat els encarregats d'escollir els guanyadors dels guardons. 

El portugués, amb un 34'54% de vots a favor, era un dels tres finalistes juntament amb l'argentí del Barça Leo Messi, que n'ha aconseguit un 26,42%, i el francès Antoine Griezmann de l'Atlètic de Madrid, que n'ha obtingut un 7,53%, escollits d'una llista inicial de 23 jugadors. Els mateixos tres finalistes que ja es van trobar a l'entrega de la Pilota d'Or, el passat 12 de desembre i que la revista francesa va entregar també a Cristiano Ronaldo. 

Amb aquest premi Ronaldo culminarà un any en què el portuguès ha guanyat la Champions, la Supercopa d'Europa, el Mundial de clubs amb el Reial Madrid i una Eurocopa amb Portugal. A aquests títols col·lectius cal afegir també les distincions individuals del millor jugador de la UEFA i la presència, també en el seu millor onze de la UEFA i FIFA, a més de la Pilota d'or, etc.

L'onze ideal per la FIFA, amb quatre jugadors del Barça

L'onze ideal segons la FIFA és el format per: Manuel Neuer a la porteria, Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos i Marcelo com a defenses, al mig del camp Luka Modric, Andrés Iniesta i Toni Kroos i al davant Leo Messi, Luis Suárez i Cristiano Ronaldo. 

Claudio Ranieri, el millor entrenador

Maradona ha estat l'encarregat d'entregar el premi a millor entrenador del 2016. El guanyador ha estat el tècnic italià Claudio Ranieri, que l'any passat va aconseguir una cosa que semblava impossible: va donar al Leicester el seu primer títol de Premier en els seus 132 anys d'història.

El premi Puskas

Marlon, Faiz Subri i Daniuska Rodríguez eren els tres finalistes per al millor gol de 2016. L'afortunat ha estat Faiz Subri. El jugador de Malàisia fa un golàs de lliure directe que recordaran tots els assistents a l'estadi Bandaraya del Pulau Pinang, per l'efecte que agafa la pilota. Un xut imparable que entra per l'esquadra de la porteria rival.

La millor jugadora i entrenadora per la FIFA

La seleccionadora d'Alemanya, Silvia Neid, ha guanyat per tercera vegada el premi a la millor entrenadora de l'any. Les altres dues finalistes eren l'americana Jillian Ellis i la sueca Pia Sundhage. La jugadora nordamericana Carli Lloyd s'ha emportat el premi a la millor futbolista de l'any. Lloyd milita a les files del Houston Dash.

Premi a la millor trajectòria esportiva

El jugador de futbol sala brasiler Falcao ha recollit el premi al reconeixement a la seva carrera esportiva. 

Els millors "supporters" i el "fair play"

El premi a la millor afició se l'han emportat dos clubs la del Borussia Dortmund i la del Liverpool que van cantar plegats el "you never walk alone" el dia que es commemorava la tragèdia de Heysel. El premi al "Fair play" l'ha guanyat l'Atletico Nacional, equip que havia de jugar contra el Chapecoense el dia que l'equip brasiler va patir un accident aeri i va morir la major part de la plantilla. L'Atlético Nacional va renunciar cedir el títol al Chapecoense. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut