Mikel Landa, en una imatge de la primera etapa de l'Itzulia (Europa Press)
Ciclisme

Continua la plaga: fractura de clavícula de Mikel Landa

Un dia després de la patacada de Vingegaard, Evenepoel i Roglic, la Itzulia també ha hagut d'acomiadar el corredor basc abans d'hora

Redacció Esport3Actualitzat

La Itzulia no guanya per a ensurts. L'endemà de la caiguda que va derivar en lesió i abandonament dels favorits Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel i Primoz Roglic, la Volta ciclista al País Basc ha vist com un dels altres grans noms de la cursa es veia forçat a abandonar sense poder triomfar a casa seva. 

Es tracta de Mikel Landa, que venia de fer un gran paper a la Volta a Catalunya --segon darrere l'inabastable Tadej Pogacar-- i que estrenava la condició de cap de files del Quick-Step Soudal l'endemà de l'adeu forçat d'Evenepoel. No ha pogut gaudir d'aquesta condició ni una sola etapa: Landa s'ha fet una fractura de clavícula arran d'una caiguda, en la qual també s'ha vist involucrat el belga Gil Gelders. 

 

Landa ha estat evacuat en ambulància a l'hospital més pròxim, on s'ha confirmat el trencament ossi. "Ara serà sotmès a més proves per determinar el millor camí perquè es recuperi", diu el seu equip en un comunicat. 

Mentre l'afició local es resignava a perdre un dels seus principals ídols, la victòria d'etapa a l'esprint era per al francès Romain Grégoire (Groupama). El liderat a la general continua en mans del danès Mattias Skjelmose (Lidl), però amb només dos segons de marge sobre Maximilian Schachmann (Bora) i quatre sobre Juan Ayuso (UAE), a falta d'una sola etapa per a la conclusió de la prova. "Serà un tots contra mi, però miraré de resistir", comentava Skjelmose. 

 

Anar al contingut