Badosa no ha tingut problemes en el debut a Charleston (Reuters)
Tenis

Còmoda victòria de Badosa en el debut a Charleston

La tenista empordanesa estrena el tercer lloc del rànquing mundial superant per 6 a 1 i 6 a 4 l'hongaresa Anna Bondar al WTA 500 de Charleston

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa, semifinalista l'any passat a Charleston, ha deixat enrere la infecció d'orella i de gola que la va obligar a retirar-se als quarts de final de l'Obert de Miami, la setmana passada. La catalana ha superat amb gran solvència el primer escull que tenia al davant, l'hongaresa Anna Bondar, 73a del rànquing, amb la qual no s'havia enfrontat mai.

El 6 a 1 i 6 a 4 ha estat el reflex del que ha estat el partit. Sense fer res de l'altre món, Badosa ha anat imposant la seva superioritat, que només s'ha vist posada en dubte a intermitències quan Bondar podia connectar el seu perillós drive. L'empordanesa ha trencat dos cops el servei de Bondar en el primer set i com que amb el seu ha estat inexpugnable, ha tancat el parcial per un clar 6 a 1.

En el segon set ni la interrupció d'una hora i 10 minuts per culpa d'un avís de tempesta elèctrica ha fet que Badosa sortís del guió previst. En reprendre's el partit, la catalana ha aconseguit el trencament de manera immediata, ja que quan s'ha aturat el joc tenia un 0 a 40. S'ha posat 3 a 2 i semblava que en pocs minuts podria acabar el partit. Bondar, però, no havia dit l'última paraula i ha estat capaç de sorprendre la número 3 mundial, refer-se, capgirar el marcador i posar-se 4 a 3, que li feien concebre esperances d'allargar el partit. Però Badosa no hi estava disposada.

S'ha tornat a centrar, ha guanyat tres jocs consecutius i la història s'ha acabat. 6 a 1 i 6 a 4 ha estat el marcador final en 1 hora i 35 minuts de partit, que Badosa ha rematat amb un últim punt magnífic.

"L'últim punt ha reflectit el que vull fer a la terra batuda. Punts llargs, i ser agressiva amb el meu drive i des del fons de la pista. En aquell monent només volia guanyar-lo i anar-me'n a casa a descansar."

La pròxima rival de Badosa, avui dijous, en el torneig que obre la temporada de terra, serà la nord-americana Claire Liu, 89 del món, que avui s'ha imposat a la xinesa Shuai Zhang per 7 a 5, 2 a 6 i 6 a 4.  Liu i Badosa han jugat dues vegades anteriorment, i en totes dues es va imposar la tenista nord-americana. El partit l'oferirà l'Esport3 entre les 8 i les 9 del vespre, aproximadament.