Paula Badosa s'ha retirat entre llàgrimes (Reuters)
Tenis

Una infecció a la gola i l'oïda obliga Badosa a retirar-se de Miami

La begurenca ha de plegar quan perdia 4 a 1 amb la nord-americana Jessica Pegula, després de tot just 18 minuts d'haver començat el partit de quarts de final

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

En el partit anterior contra la txeca Linda Fruhvirtova, Paula Badosa va evidenciar uns problemes físics que, malgrat tot, no li van impedir aconseguir una victòria folgada, però molt patida per la catalana, ja que va estar a prop de retirar-se

El què li passava a Badosa és que estava començant a notar els efectes d'una infecció a la gola i a la oïda. En un dia i mig la dolència no ha remès, en tot cas ha augmentat i, encara que ho ha intentat, no ha pogut jugar en condicions mínimes contra la nord-americana Jessica Pegula, 21 del món, el partit de quarts de final que les enfrontava a l'Open de Miami.  

Badosa ha guanyat el joc inicial del partit sobre el servei de Pegula, però allà s'ha quedat. No n'ha guanyat cap altre. No es movia bé a la pista i els seus cops corrien poc. Pegula tenia el terreny adobat. Ha guanyat dos jocs consecutius en blanc i ha obtingut dos trencaments per anar-se'n 3 a 1. La begurenca ha evidenciat que no es trobava bé especialment quan una esmaixada que ha intentat no li ha sortit per descoordinació. Passava alguna cosa que no era normal.

Amb el 4 a 1, la físio ha entrat a veure el seu estat, però no ha calgut ni que la tractés. Estava clar que la sanitària estava al corrent de l'estat de Badosa des d'abans de començar el partit i li ha dit a la jutgessa de cadira, la italiana Cecilia Alberti, que la tenista catalana es retirava.

La begurenca tanca els dos WTA1000 consecutius  --Indian Wells i Miami-- amb unes semifinals i uns quarts de final, respectivament. Però sobretot, el millor és que dilluns serà oficialment la tenista número 3 del rànquing mundial. Si avui hagués guanyat, s'hauria convertit en la número 2, només superada que la polonesa Iga Swiatek.

Badosa té previst jugar la setmana que ve el torneig de Charleston, a Carolina del Sud. Evidentment, l'evolució de la dolència d'oïda i de gola marcará la seva disponibilitat.

Anar al contingut