Chris Froome admet que no ho tindrà gens fàcil per revalidar la victòria en l'edició del 2017 del Tour de França (EFE)
Ciclisme

Chris Froome encara una nova edició del Tour de França amb el repte de guanyar-lo per tercer cop consecutiu

El ciclista britànic admet que l'itinerari d'aquest any no l'afavoreix i reconeix que ho tindrà molt difícil per tornar a imposar-se

Actualitzat

La cursa a peu cap al mont Ventoux demostra que és capaç de tot per guanyar. Chris Froome ha viscut moments molt delicats en el Tour, com l'accident del 2014, que el va fer fora de la gran prova per etapes del ciclisme.

La carretera té molts paranys, tot i que la majoria de vegades els ha pogut superar i afronta aquest Tour, de nou, com a principal favorit. Si el guanya, seria el quart del seu palmarès i el tercer de forma consecutiva. D'entrada, però, el britànic es vol treure la pressió de sobre: "No crec que el Tour d'aquest any em vagi tan bé com en les edicions anteriors. Ho dic perquè hi ha menys finals en ports de muntanya i també menys quilòmetres contra rellotge. Això vol dir que la cursa serà molt més igualada i més emocionant per als aficionats."

Més enllà de les sensacions, Chris Froome debutarà aquest dissabte en el Tour de França amb les bones notícies d'haver renovat contracte amb el seu equip, l'Sky, fins el 2020.

La reducció dels quilòmetres contra rellotge -només trenta-sis, repartits en dues etapes- dona moltes més opcions als acompanyants de Froome en l'últim podi de París: la gran esperança dels seguidors francesos, Romain Bardet, i el colombià Nairo Quintana, que ja ha manifestat: "El que més ens fa il·lusió, i hi tenim un deute gran, personal i com a equip, és el Tour de França". A la llista de candidats també hi ha l'australià Richie Porte, els italians Aru i Nibali i els espanyols Valverde i Contador.

Anar al contingut