Ciclisme

Andreas Kron, primer líder de la Volta del centenari

El ciclista danès s'ha imposat a l'esprint en la primera etapa, amb sortida i arribada a Calella, en un grup de quatre escapats davant de Luis León Sánchez

David CarballoActualitzat

El danès Andreas Kron (Lotto-Soudal) és el sorprenent primer líder de la Volta a Catalunya després d'imposar-se en la primera etapa, de 178,5 quilòmetres de recorregut, amb sortida i arribada a Calella.

És la primera vegada que un corredor danès és líder de la Volta en 100 anys d'història.

En una jornada trencacames, amb les pujades al port de les Guilleries, Santa Fe del Montseny i el Collsacreu, l'equip Movistar ha portat el control del gran grup fins que a uns 20 quilòmetres de la meta un grup de quatre corredors liderat per Luis León Sánchez ha atacat i ha obert les hostilitats.

Els quatre escapats (Sánchez, Känma, Rochas i Kron) han coronat l'última ascensió amb 27 segons d'avantatge i han augmentat les diferències en l'última baixada de l'etapa. Tot i els intents a la desesperada del gran grup per atrapar els fugats, finalment l'escapada ha acabat arribant amb èxit a la meta a Calella, on Kron s'ha acabat imposant en l'esprint final al davant de Luis León Sánchez. El grup principal ha acabat creuant la meta a 17 segons del guanyador de l'etapa.

Aquest dimarts es disputarà la segona etapa, una contrarellotge individual de 18,5 quilòmetres a Banyoles que serà la primera prova de foc dels favorits a la victòria final d'aquesta edició del centenari.

ARXIVAT A:
La Volta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut