Mundials d'atletisme

Amusan aconsegueix el rècord del món més imprevist i Duplantis, el més esperat

L'última jornada dels Mundials de Eugene serveix perquè la nigeriana i el suec rebaixin les marques dels 100 metres tanques i del salt de perxa, respectivament

Redacció Esport3Actualitzat

Els Mundials d'atletisme han acabat aquesta matinada de diumenge a Eugene, als Estats Units, i ho han fet en una última jornada en què s'han pogut veure dos nous rècords del món. El curiós del cas és que hagin coincidit el mateix dia un rècord del món que ningú havia intuït i un altre que, per contra, ha deixat de torbar els aficionats a l'esport.

El rècord imprevist s'ha produït a la prova femenina dels 100 metres tanques. La nigeriana Tobi Amusan ha sorprès les favorites amb una actuació estel·lar. En semifinals, l'africana ha aturat el cronòmetre en 12.12 (vuit centèsimes per sota de la plusmarca que posseïa Kendra Harrison des del 2016), una marca que s'ha convertit en el nou rècord del món per molt que, al cap d'una estona, a la final, la mateixa corredora hagi guanyat la medalla d'or i hagi rebaixat el registre fins als 12.06. No obstant, el rècord no s'ha considerat vàlid perquè la cursa s'ha fet amb un vent favorable de 2,5 metres per segon.

Impressionant exercici d'una esportista que havia estat quarta a Doha 2019 i als Jocs de Tòquio... però que arribava a Eugene amb 12.41 com a millor marca de la seva vida. "Déu ho ha fet possible." Aquesta ha estat l'explicació d'Amusan, campiona d'Àfrica el 2018, al final de la prova. Es converteix en la primera nigeriana que grava el seu nom a un registre mundial en qualsevol disciplina de l'atletisme.

Amusan ha fet història per a Nigèria
Amusan, en el moment de creuar la meta (Reuters)

Pel que fa als anfitrions, els Estats Units van rematar a l'Hayward Field d'Eugene els seus primers Mundials a casa amb victòries en els dos relleus 4x400 metres, permetent a la mítica Allyson Felix arrodonir en 20 medalles la seva collita en campionats del món.

Duplantis, més i més alt

El suec Armand Duplantis, gran dominador actual del salt de perxa, ha apujat un centímetre el llistó més alt que s'ha saltat mai. La nova marca ha estat de 6 metres i 21 centímetres. Ha estat la cinquena vegada que superava un WR, tres en el que portem de 2022 i sembla cantat que no serà el darrer cop que superi el rècord del món. Els seus rivals no li han fet ni ombra, ja que cap ha superat els sis metres. Amb 22 anys, Duplantis ja és campió olímpic i del món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut