JOCS OLÍMPICS

Als Jocs de Tòquio, prohibit l'alcohol... i les alegries

Mentre la contestació interna augmenta, la presidenta del Comitè Organitzador anuncia noves mesures

Redacció TV3Actualitzat

La presidenta del Comitè Organitzador dels Jocs, Seiko Hashimoto, és una dona enfeinada. Mentre la torxa olímpica s'acosta a la capital nipona -ara està donant voltes per la prefectura de Shizuoka, amb un entusiasme més aviat escàs-, el nivell de contestació va apujant una mica el to i això s'ha reflectit en una manifestació al davant del Govern Metropolità de Tòquio. No es tracta d'una protesta massiva, això és cert, però sí que comença a ser preocupant.

Avui Hashimoto, entre altres coses, ha anunciat una prohibició:

Atenent al consell dels experts, el Comitè Organitzador ha decidit prohibir la venda i consum de begudes alcohòliques en totes les seus com una mesura de prevenció per evitar possibles infeccions. N'hem informat tots els governs locals implicats. Igualment, estarà prohibit portar les begudes alcohòliques a les diverses seus.

Més sorprenent ha estat aquesta afirmació de Hashimoto: a mig camí entre la recomanació i l'exigència:

La gent pot sentir alegria en els seus cors, però no pot cridar i tampoc pot formar part de cap manifestació d'alegria. Aquesta és una situació en la qual necessitem ser creatius i estem fent molts esforços per trobar noves maneres de celebració.

Però la senyora Hashimoto no guanya per ensurts. Quan només falten 30 dies perquè comencin els Jocs només dues delegacions ja són al Japó: la d'Austràlia de beisbol i softbol -que començaran abans del dia 23- i la d'Uganda, tot just arribada. Doncs bé, els ugandesos, que compten amb nou participants, han donat dos positius: és allò que es diu començar amb el peu esquerre.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut