Alexia Putellas agafa la pilota després de marcar l'únic gol blaugrana a la final de Torí
Alexia Putellas va camí de tancar una temporada farcida de premis individuals
futbol

Alexia, millor jugadora de la Champions 2021-22 malgrat la derrota de Torí

La UEFA ha escollit la capitana del Barça després d'acabar com a màxima realitzadora amb 11 gols en 10 partits. D'altra banda, quatre blaugranes integren l'onze ideal de la competició

Redacció Esport3Actualitzat

No serveix de consol per oblidar la derrota a Torí, però Alexia Putellas ha sabut aquest dilluns que la UEFA l'ha nomenada jugadora de la temporada de la Champions femenina 2021-22. El màxim organisme del futbol continental ha valorat els 11 gols, més que cap altra futbolista, que la capitana del Barça ha anotat en els deu partits disputats en aquesta edició.

Alexia Putellas ha marcat en vuit d'aquests deu partits, l'últim, a la final que va perdre contra l'Olympique de Lió. A més a més, aquesta collita de dianes ha permès a la millor futbolista del món aconseguir més gols que mai en la seva carrera en totes les competicions (33).

Les dades de Putellas durant la Lliga de Campions 2021-22 han estat:

  • Partits: 10
  • Gols: 11
  • Assistències: 2
  • Distància recorreguda: 53,2 km
  • Velocitat punta: 27,6 km/h

Aquesta temporada la molletana ha guanyat tots els premis individuals importants tant de dins com de fora del món del futbol: Pilota d'Or, The Best, Millor Jugadora de l'Any de la UEFA 2020-21 i, en l'àmbit català, millor futbolista a la Gala Estrelles de la Federació Catalana de Futbol i la Creu de Sant Jordi.

Quatre blaugranes en l'onze de la temporada a la Champions

La institució que regeix el futbol europeu també ha confeccionat l'onze ideal de la temporada de la Champions que acaba de finalitzar. Un equip amb la presència de quatre jugadores del Barça. A banda d'Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, habituals en aquest tipus de reconeixements, també s'hi ha inclòs la defensa Mapi León i la mig centre Patri Guijarro.

La restra de posicions les integren sis jugadores de les campiones, l'OL, Endler, Mbock, Renard, Bacha, Henry i Hegerberg, i una del PSG, Katoto.

ARXIVAT A:
Final Champions femenina Barça - Lió
Anar al contingut