CHAMPIONS LEAGUE

Un Barça desconegut perd contra un Olympique amb molta jerarquia (1-3)

Les blaugranes tornen a topar amb la seva bèstia negra i no poden revalidar el títol de campiones d'Europa

Imma Casares FerreiroActualitzat

El Barça i l'Olympique han sortit amb tot a un Juventus Stadium on hi havia gairebé quinze mil seguidors blaugranes davant els dos mil de l'Olympique de Lió. Cap sorpresa en l'onze titular dels dos equips candidats al títol.

La sorpresa ha estat un Barça irreconeixible, un Barça que en la primera part no ha trobat la manera de trenar dues passades seguides ni d'imposar-se en cap duel individual i que en 33' ja ha encaixat tres gols. Les franceses no han acusat la lesió de la lateral dreta, Carpenter, que al minut 12 ha estat substituïda per Buchanan, i des del minut 1 han exercit de campió ferit. Les jugadores de Sonia Bompastor han sortit amb una pressió molt alta. Al minut 3, Selma Bacha ha donat el primer avís amb un llançament de falta que ha sortit desviat per poc.

Al minut 6 ha arribat la primera estocada. La francesa Amandine Henry ha firmat una autèntica obra d'art amb un cacao que ha clavat a l'escaire i davant el qual Sandra Paños no ha pogut fer res. Henry ha rebut, ha conduït i ha xutat des de vint-i-cinc metres per avançar l'Olympique de Lió. El Barça semblava que reaccionava bé al gol inesperat i Marta Torrejón i Jennifer Hermoso, aquesta en dues ocasions, han tingut opcions. El que ha arribat, però, ha estat el segon de les franceses. Al minut 22, i a centrada de Bacha, Ada Hegerberg, la dona gol de l'Olympique, ha rematat de cap còmodament per fer el 0 a 2.

Les jugadores de Jonatan Giráldez han acusat els dos gols en contra i han continuat donant facilitats en defensa. Al minut 33, Catarina Macario ha resolt una jugada plena de despropòsits de la defensa blaugrana per marcar, gairebé sense voler, el 0 a 3. Quan més tocades estaven les blaugranes, Alexia Putellas ha sortit al rescat.

Al minut 41, la millor jugadora del món ha aprofitat una centrada de Graham Hansen per rematar de primeres i escurçar diferències amb l'1 a 3. Oshoala ha substituït Jennifer Hermoso al descans. Canvi a la davantera, però les mateixes imprecisions en defensa. L'Olympique ha tingut un parell d'aproximacions a la porteria de Sandra Paños, però la millor ocasió dels primers minuts de la segona part l'ha tinguda Patri Guijarro amb un obús des del mig del camp que s'ha estavellat al travesser.

El Barça pressiona, però el Lió aguanta

Giráldez ha continuat movent la banqueta amb l'entrada de Like Martens i Crnogorcevic al minut 59 per Caldenteny i Marta Torrejón, i amb la de Clàudia Pina per Rolfo al 75.

El Barça ha proposat més en aquesta segona part, però no ha trobat la manera d'acostar-se amb perill a la porteria d'Endler i, a més, les franceses han perdut tot el temps que han volgut i més. Crnogorcevic ha pogut fer que el Barça entrés al partit al minut 82, però la seva rematada ha sortit massa creuada.

Es repeteix la història de Budapest del 2019, quan l'Olympique va passar per sobre de les blaugranes. Ni revenja ni tancament de cicle. Les blaugranes continuen acumulant comptes pendents amb l'equip més poderós de l'última dècada.