Ciclisme

Alberto Contador centra tota l'atenció un dia abans de l'inici de la Vuelta a Espanya a Pamplona

Tot està a punt a Pamplona per l'inici de la Vuelta Ciclista a Espanya 2012. Serà el retorn de luxe d'Alberto Contador després del seu polèmic dopatge. Purito Rodríguez, Albert Losada, Joan Antoni Flecha i Xavi Florencio seran els catalans del gran grup. El ciclista de Parets del Vallès és un dels aspirants a la victòria final en un recorregut que s'adapta a les seves característiques.

Actualitzat
Tot està a punt a Pamplona per a l'inici de la Vuelta Ciclista a Espanya 2012. Serà el retorn de luxe d'Alberto Contador després del seu polèmic dopatge. Purito Rodríguez, Albert Losada, Joan Antoni Flecha i Xavi Florencio seran els catalans del gran grup. El ciclista de Parets del Vallès és un dels aspirants a la victòria final en un recorregut que s'adapta a les seves característiques.

Totes les mirades se centraran en Alberto Contador. El ciclista madrileny ve de molts mesos sense competir per la sanció que li va imposar el TAS. La setmana passada va disputar l'Eneco Tour, la volta a Bèlgica i Holanda, per tornar-se a aclimatar a les proves per etapes.

L'edició d'enguany de la Vuelta tindrà dues etapes a Catalunya, una amb sortida a Lleida i arribada a Andorra, i l'altra amb sortida a Andorra i arribada a Barcelona. Les etapes de muntanya seran determinants en la prova, sobretot l'inèdit Cuitu Negro, al Principat d'Astúries.

La resta de favorits a la victòria final son l'anglès Chris Froome, el basc Igor Anton, el cantàbric Juanjo Cobo, l'actual campió, l'holandès Robert Gesink, el murcià Alejandro Valverde i el català Joaquim Rodríguez. El Purito no amaga que la Vuelta s'acomoda molt a les seves característiques. El ciclista de Parets no és l'únic català del gran grup però sí el que té més possibilitats. També hi ha Joan Antoni Flecha, Alberto Losada i Xavi Florencio, que pensen més en el treball per equip.

Aquest dissabte es disputarà la primera etapa, una contrarellotge per equips de 16,5 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Pamplona.

Anar al contingut