Adam Yates creua victoriós la línia d'arribada a Vallter 2000
Ciclisme

Adam Yates s'imposa a Vallter 2000 i Thomas De Gendt manté el liderat de la Volta

El ciclista anglès s'ha imposat a l'esprint a un selecte grup on hi havia Egan Bernal, Dan Martin, Miguel Ángel López i Nairo Quintana; Alejandro Valverde s'ha enfonsant en els darrers sis quilòmetres i De Gendt manté el mallot de líder amb 27 segons d'avantatge respecte al guanyador de l'etapa

Josep CochActualitzat

Adam Yates, del Mitchelton Scott, s'ha emportat la primera etapa de muntanya de la Volta, en imposar-se en un esprint reduït als seus ccompanys d'escapada. Thomas De Gendt ha salvat el lideratge, això sí, amb ja només 27 segons de marge respecte l'anglès Adam Yates. El vencedor de les dues últimes edicions, Alejandro Valverde, ha perdut gran part de les seves opcions, en perdre dos minuts i 19 segons. El campió del món ha arribat a la meta en companyia del vilanoví Marc Soler.

L'etapa s'ha decidit en els últims 8 quilòmetres de l'ascensió a Vallter 2000, moment en el què el lider ha perdut contacte amb el gran grup. Les diferents acceleracions que s'han fet en el grup dels favorits ha suposat la pèrdua d'unitats. A falta de 6 quilòmetres Alejandro Valverde s'ha quedat despenjat tot i el bon estat de forma que va mostrar en els dos primers dies de cursa. Per davant, quan la carrera ha entrat en els últims 5 quilòmetres amb un atac d'un dels favorits, el colombià de l'Sky Egan Bernal, que s'ha emportat a roda al Movistar Nairo Quintana, que en quedar Valverde despenjat ha lluït galons de cap de files. L'atac, però, no ha estat defintiu.

Per darrera, en terra de ningú, havia quedat Adam Yates, que ha acabat contactant amb els escapats quan faltaven 4 quilòmetres i, poc després s'hi afegit Superman López, de l'Astana, i el vencedor de la Volta del 2013, Dan Martin. Aquest grup s'ha dedicat a especular, tret d'algun atac esporàdic ja dins del darrer quilòmetre. En els darrers 500 metres s'han trencat les hostil·litats i Adam Yates ha estat el més ràpid de tots, superant Egan Bernal, Dan Martin, Nairo Quintana i Miguel Ángel López, que ha entrat a dos segons del vencedor.

Ara la classificació general queda encapçalada pel belga Thomas De Gendt, amb només 27 segons de marge respecte Adam Yates, Egan Bernal és tercer a mig minut, Dan Martín quart a 33 segons i Nairo Quintana a 39". Aquest dijous es disputarà la segona etapa d'alta muntanya amb final a La Molina, on es preveu, defintivament, el canvi de líder.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut