Ciclisme

Adam Yates guanya en solitari a Vallter 2000 i és el nou líder de la Volta

El ciclista britànic s'ha imposat en solitari a la tercera etapa, la primera d'alta muntanya, i ha desbancat el portuguès Joao Almeida del liderat de la classificació general

David CarballoActualitzat

La tercera etapa de la Volta a Catalunya, la primera d'alta muntanya, de 203 quilòmetres de recorregut entre Castelldefels i Setcases, amb final a Vallter 2000, ha provocat un nou canvi a la classificació general. El britànic Adam Yates s'ha imposat en solitari i ha desbancat el portuguès Joao Almeida del liderat.

L'escapada del dia ha estat formada per nou corredors, entre ells el català Kiko Galvan, que ha arribat a ser líder provisional de la classificació general. En l'ascensió a Vallter 2000, el vilanoví Marc Soler, un dels grans favorits a la victòria final, s'ha quedat despenjat de forma sorprenent del gran grup en les primeres rampes, a més de 10 quilòmetres per a la meta.

Pràcticament, a continuació, un altre dels caps de files de l'equip Movistar, Alejandro Valverde, ha llançat el primer atac en el grup de favorits, però no ha tingut continuïtat i ràpidament ha estat neutralitzat.

Al davant només ha quedat un dels supervivents de la fuga, el neerlandès Arensman, que ha vist com el seu avantatge ha anat disminuint cada vegada més. Al darrere, Valverde ho ha tornat a provar a poc més de set quilòmetres i ha marxat en solitari, però sense obrir un forat excessiu.

A 4,5 quilòmetres de meta, Arensman ha estat neutralitzat i Adam Yates, Sepp Kuss i Valverde, el més combatiu de la jornada, s'han quedat al capdavant amb uns 20 segons d'avantatge respecte al grup del líder, el portuguès Joao Almeida. Ha estat a falta de dos quilòmetres per al final quan Yates ha fet el canvi de ritme definitiu i se n'ha anat en solitari fins a travessar victoriós la línia d'arribada, amb 13 segons d'avantatge sobre Esteban Chaves i 19 respecte a Valverde, que ha estat tercer.

Després de la tercera etapa, Adam Yates és el nou líder amb 45 segons d'avantatge sobre l'australià Richie Porte i 50 respecte a Joao Almeida, que ha caigut fins al tercer lloc de la general.

Aquest dijous es disputarà la quarta etapa, considerada l'etapa reina de l'edició del centenari, de 166 quilòmetres amb sortida a Ripoll i arribada a l'estació d'esquí de Port Ainé amb tres ports destacats: el port de Toses, el port del Cantó i el de Port Ainé, on està situada la meta. Una nova prova de foc per als candidats a la victòria final de diumenge a Montjuïc.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut