Traca final de l'onada de calor

Arribem al final del túnel de calor extrema, però ho fem amb una nova jornada de canícula absoluta que pot portar nous rècords. Dimecres les temperatures baixaran i la calor tornarà valors més normals pel més de juliol.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'esperat final de la llarga onada de calor arriba aquest dimarts de traca final, amb un últim envit que pot portar nous rècords, El Servei Meteorològic activa avisos per altes temperatures a totes les comarques, i a moltes d'elles amb un nivell màxim (vermell).

Sense canvis al cel

L'estat del cel serà molt similar al dels últims dies. El sol serà el dominador gairebé absolut, i només deixarà espai pel pas d'alguns núvols alts i mitjans associats a l'aire càlid, que s'aniran repartint a estones pel país. A tot estirar veurem alguna nuvolada cap al Pirineu. Sembla poc probable que caigui alguna gota. Continuaran dominant els tons groguencs al cel, degut a la pols en suspensió.  

La calor toca sostre

El final de l'episodi de calor extrema arriba amb un nou repunt de les temperatures mínimes i, per tant, una nova nit tropical a molts indrets, i no només de la costa. La pujada ha estat més moderada a punts d'interior de Girona, Tarragona i cap a la Vall d' Aran. Les màximes pujaran una mica més a la major part del país. Seran similars a la costa Central i baixaran a punts del nord-est. L'arc de temperatures diürnes es mourà entre els 32 i els 42º C, i potser amb algun valor puntual per sobre.

I els pròxims dies...

A partir de dimecres esperem un retrocés de la calor, vent i més nuvolades. Òbviament, de calor en farà, però ja parlarem de valors normals pel juliol. A més llarg termini, les temperatures tornaran a pujar per sobre de la mitjana, però sembla que per sota del llindar d'onada de calor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut