S'acosta la primera gran nevada de la temporada, amb ambient hivernal

Néstor GómezActualitzat

Si l'any passat la primera gran nevada va arribar el darrer dia d'octubre, fet gens habitual, aquest 2019 sembla que arribarà durant la segona meitat de la setmana.

Una gran pertorbació atlàntica arribarà a darrera hora de dijous i ens afectarà directament divendres, amb nevades abundoses al Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran, a l'Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà, on la neu caurà per sota dels 1.000 metres d'alçada. Els dos dies clau de neu seran divendres, més general al Pirineu, i diumenge, més concentrat al vessant nord. S'espera que en quatre dies poden caure entre 50 i 100 cm en cotes mitjanes i altes. I serà el vent el que la redistribuirà i la farà saltar d'un costat a un altre.

La part curiosa d'aquesta situació és que no tindrem nevades de neu efímera sobre la terra. Aquest cop, la massa d'aire fred arriba per quedar-se. De fet, des d'avui fins més enllà de mitjans de mes tindrem temperatures inferiors o clarament inferiors a les habituals; tindrem temperatures hivernals en ple mes de novembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut