Nevada a Bagergue el 15 de novembre de 2013 (Marc Tarrau)
Nevada a Bagergue el 15 de novembre de 2013 (Marc Tarrau)

Primera nevada abundant al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Sembla mentida que parlar d'una nevada al Pirineu durant la segona quinzena de novembre sigui notícia. Això dóna fe de la tardor tan pobra de fred i neu que hem tingut. Aquesta glopada de fred i de neu que arriba dissabte farà canviar radicalment el paisatge de muntanya. Adéu i fins a la propera temporada les ascensions als cims més alts del país sense neu.

La neu ha arribat a primera hora de dissabte al vessant nord del Pirineu de Lleida, i ja hem pogut veure els primers cims emblanquinats.

La cota de neu caurà dels 1.400 metres de la matinada a qualsevol cota a la tarda al vessant nord i cap als 600 al sud. La nevada de diumenge serà molt menys intensa i més restringida al vessant nord, malgrat que hi ha possibilitat d'algun floquet cap als Ports, amb una cota situada als 900 metres.  Es poden acumular entre 20 i 50 cm a cotes superiors als 1.200 metres durant l'episodi, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

Meteocat té activats els avisos per neu dissabte i diumenge. Cal tenir en compte que la neu anirà acompanyada de fort vent que redistribuirà la neu, amb acumulacions a sotavent. Hi haurà torb.

 

 

Anar al contingut