La Xina seguirà endavant amb la modificació artificial del temps i espera tenir abast mundial el 2035

Actualitzat

El Consell d'Estat de la Xina va fer pública una nota a finals de l'any 2020 sobre la seva ferma voluntat de seguir endavant amb el seu servei de modificació artificial del temps atmosfèric.

Avisen que la Xina tindrà completament desenvolupat un sistema de modificació atmosfèrica l'any 2025; és a dir que d'aquí quatre anys ja serà operatiu.

Els Jocs Olímpics de Pequín, el 2008, van ser el punt de sortida de la capacitat operativa de la Xina per alterar els fenòmens meteorològics. El Servei Meteorològic es va encarregar d'assegurar que no plogués durant els esdeveniments principals.

 

El projecte i el comunicat oficial actual assegura que utilitzarà la recerca i les noves tecnologies per "aplicar serveis perfeccionats que evitin riscos de seguretat i optimitzar sistemes i polítiques de medi ambient".

El 2025 anuncien que la zona amb "pluja artificial" serà d'un total de 5,5 milions de quilòmetres quadrats, una superfície semblant a mig Europa. La zona on asseguren que aconseguiran la supressió de les pedregades estarà per sobre dels 580.000 quilòmetres quadrats, una superfície més gran que França.

Segons la nota oficial, el 2035, la Xina serà capaç de liderar a escala mundial i de manera operativa les tecnologies i els serveis de modificació artificial del temps.
 

Tot i que la nota governativa assegura que la intenció del projecte és el d'estimació de desastres com les sequeres o la pedra, i millorar la producció de les zones agrícoles, l'anunci està causant preocupació entre els científics i els governs mundials.

Anar al contingut