Ian és un dels huracans més intensos que ha colpejat la part continental dels Estats Units

Néstor GómezActualitzat

Encara no es veu la destrucció que ha provocat l'huracà Ian. Un cop despunti el dia i l'huracà hagi marxat, de nou cap a l'interior de l'Atlàntic, es veurà l'abast dels seus efectes, però ara per ara només se sap que les conseqüències seran desastroses.

Punta Gorda, Florida (AFPTV)

L'Ian va tocar terra dimecres a la tarda amb categoria 4, amb vents de 241 km/h, pluges torrencials amb una pujada del nivell del mar que va inundar les comunitats més properes a l'oceà fins a deixar una escena de devastació amb grans zones inundades.
 

La lentitud del seu moviment de desplaçament està fent que sigui clarament destructiu. Un cop l'huracà ha tocat terra s'ha debilitat, en no poder capturar energia del mar i ja es troba en categoria 1. Tot i baixar de categoria, continua sent molt actiu i destructiu amb vents sostinguts de 150 km/h.

Imatge satèl·lit de l'huracà Ian sobre Florida(Zoom Earth)

A principis de setmana, més de 2,5 milions de persones van rebre l'ordre d'evacuació davant l'arribada del potent huracà Ian. Molts residents de cases mòbils es van refugiar en escoles locals i altres instal·lacions convertides en refugis d'emergència.

Els vents de l'Ian converteixen l'huracà en una de les tempestes més intenses que han colpejat la part continental dels Estats Units en els últims anys, afirma el meteoròleg Ken Graham, director del Servei Meteorològic Nacional (NWS).
 


Poblacions sota les aigües

La costa idíl·lica del sud-oest de Florida, amb les seves de platges de sorra, ciutats costaneres i parcs de cases mòbils, s'ha transformat ràpidament en una zona de desastre inundada per l'aigua del mar i l'embat del vent. Les imatges de vídeo mostren la fúria de la tempesta i com de ràpid ha pujat el nivell de les aigües. Unes imatges que s'han visualitzat molt per les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut