El Dia Mundial del Medi Ambient, marcat per la necessitat d'una desescalada sostenible

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest divendres, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient 2020. Les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 obliguen als actes commemoratius i reivindicatius virtuals en tot el món, i també a la reflexió per a una desescalada més sostenible en un context de crisi climàtica per l'escalfament global.


Acte institucional a Catalunya

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat organitza el col·loqui: "A l'hora que el món ha de reprendre l'activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?". Hi participaran Carles Ibáñez, doctor en biologia i investigador de l'IRTA, i Miquel Rovira, director de Sostenibilitat d'EURECAT.

El diàleg estarà moderat per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà. La pianista i cantant catalana Meritxell Nedderman, interpretarà dues peces musicals durant la commemoració, i el conseller Damià Calvet en durà a terme la cloenda. El debat es retransmet a través de YouTube, a partir de les 10.30.

Reivindicacions ecologistes

D'altra banda, diverses entitats ecologistes d'arreu de Catalunya convoquen una acció virtual sota l'etiqueta #CLAMpelmedi5J per reclamar un model social que garanteixi la salut de les persones i la natura.


Jo també actuo pel clima

En aquesta casa, continuem fent una crida a les autoritats, empreses i particulars, a apostar per una desescalada sostenible, resumida en les 5 línies d'acció que vam aglutinar sota l'etiqueta #ActuopelClimaTV3

Trobareu consells sobre sostenibilitat en la secció Jo també actuo pel clima del portal del Temps, on també intentem donar difusió a les vostres propostes. Aquí en teniu alguns exemples que heu compartit a les xarxes socials durant els últims dies:

 

 

ARXIVAT A:
Jo també actuo pel clima
Anar al contingut