Dissabte de sol i de ruixats a ponent

Néstor GómezActualitzat

 

 

Dissabte, si voleu sol aprofiteu la primera meitat del dia

Es repetirà la jugada de divendres, amb una matinada de ruixats al Pirineu, sol durant el matí i tarda amb nova tongada de precipitacions.

Després de les precipitacions abundant al Pirineu occidental durant la matinada, el matí serà molt tranquil i assolellat. Un sol per aprofitar. A partir de mitja tarda arribarà una altra línia d'inestabilitat que es traduirà en cel cobert a mitja tarda a l'oest del país, mentre que les pluges entraran des de l'Aragó a partir del vespre. Un cop més, les precipitacions més abundants es tornaran a registrar al Pirineu occidental, però aquest cop poden arribar a qualsevol indret del nord del país. La cota de neu rondarà els 1.400 metres.

El vent es reforçarà a partir del migdia de migjorn, de component sud, que serà fort al vespre i a la nit. La temperatura baixarà se situarà dins la normalitat per a aquestes dates.

Pluja prevista per a dissabte (GFS/TVC)

Diumenge, nova tongada de pluges amb ventades

Ens trobarem a la part mes inestable de la pertorbació situada al nord-oest de Galícia. Una banda de pluges recorrerà la península Ibèrica des d'Andalusia i arribarà a casa nostra a primera hora del dia. Unes precipitacions que regaran, sobretot, la meitat  nord del país en el seu camí cap a França. les precipitacions seran continuades i abundants a tot el vessant sud del Pirineu, amb una gran nevada, de neu humida, per sobre dels 1.400 metres al Pirineu occidental i 1.600 metres a l'oriental. A la tarda el sol lluirà a les Terres de l'Ebre i a la façana litoral.
A partir del migdia, el vent serà moderat de sud arreu del país, amb cops forts al Pirineu i al litoral. Hi haurà molt mala mar.

Pluja prevista per a diumenge (GFS/TVC)

Dilluns s'acaba el període de Setmana Santa amb sol i amb poc vent

Sembla, ara com ara, que serà el dia més tranquil de la Setmana Santa, amb predomini del sol amb temperatures dins el rang de la normalitat. A tot estirar, apareixeran alguns ruixats molt febles al Pirineu.

Pluja prevista per a dilluns (GFS/TVC)

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut