El cicló tropical Niran passa per Nova Caledònia amb vents de més de 200 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

El cicló tropical Niran ha passat per Nova Caledònia, on ha causat almenys un ferit i diverses destrosses. El matí de diumenge ja era una tempesta tropical, però es tracta d'un cicló que va arribar a la màxima categoria, un dels més forts que s'han registrat mai a l'oest de l'oceà Índic

Els efectes del Niran a Noumea (Reuters)

Les destrosses no han estat greus, però prop de 20.000 persones s'han quedat sense electricitat, han volat algunes teulades i diversos vaixells han embarrancat a la costa a Nouméa, la capital. El vent ha trinxat arbres i tanques publicitàries.



Al seu pas pel sud de l'illa, el matí de dissabte, el Niran era un cicló de categoria 3 que anava en direcció sud-est. Segons l'informe del Joint Typhoon Warning Center (JTWC), el cicló portava vents sostinguts de 204 km/h, amb cops de 250 km/h. Divendres, els vents van arribar als 258 km/h.

Trajectòria del cicló Niran (Tropical Storm Risk)

Tot i que el cicló s'estava debilitant, encara era un sistema molt intens i potencialment destructiu. L'ull va passar a prop de la ciutat de Nouméa,  amb gairebé 100.000 habitants. L'últim cicló tropical que va passar a prop de Nova Caledònia va ser el cicló de categoria 4 Erica, el 2003.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut