La pluja, la neu i el temporal marítim, de baixa a partir de la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, la borrasca Filomena s'endinsa al Mediterrani, però el temps no farà net. Seguirem tenint força aire fred, vent de mestral i gregal amb cops forts i més precipitació. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat de pluja, neu, vent i onatge. L'estat de la mar anirà millorant progressivament al llarg del dia.

 

Nevada a Subirats, Alt Penedès (Mariona Ferré)

Més precipitació

Com diem, no farà net. Durant la matinada ha continuat precipitant, i al llarg del matí el matí encarà plourà o nevarà de manera localment moderada, sobretot cap a la meitat sud i l'oest de la Catalunya Central. En aquests indrets pot nevar en qualsevol punt. De manera més dispersa, també plourà o nevarà cap al quadrant nord-est. La cota de neu amb cota de neu encara baixa, al voltant de 300 o 400 metres. Les cotes voltaran probablement els 700 metres.

De cara a la tarda, la precipitació es farà més dispersa en general cap al nord-est, però continuarà fent a punts del centre i sud de Catalunya, amb cotes semblants, d'entre 400 i 800 metres.

Els avisos per neu són per acumulacions de més de 50 cm a punts del prelitoral sud i de 30 cm a punts de la serralada Transversal, el Pirineu i el Prepirineu Oriental.
 

Es mantindrà el fred

La temperatura de primera hora ha esta similar o una mica més alta que les de dissabte, d'un a tres graus més alta a punts del litoral i prelitoral central. Podeu revisar els valors del temps actual al nostre portal del temps.

 

La temperatura màxima tampoc no canviarà de manera molt significativa en general. Seguirà molt freda del prelitoral cap a l'interior, i potser pujar lleugerament cap a la costa i el prelitoral central. Els valors més alts els trobarem allà: pujaran cap als 10 o 11 ºC.

I dilluns...

Començarà a entrar l'anticicló i a retirar-se l'aire fred per les capes altes. Tindrem mestral i tramuntana, amb possibilitat d'alguns ruixats en retirada pel litoral i prelitoral central durant la matinada i fins a l'inici del matí. La cota de neu voltarà els 400 metres en aquest sector.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut