Comença la setmana amb l'anticicló agafant el relleu de la borrasca Filomena

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Avui anirem cap a una situació de calma meteorològica, després de dos dies de temporal provocat per la borrasca Filomena. Entrarà l'anticicló, però encara tindrem algunes hores amb risc de meteorologia adversa. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per onatge i fred, i ja ha finalitzat l'avís per neu. Tot i que no hi ha avís per vent, encara tindrem cops forts de tramuntana i mestral als dos extrems de la costa.

Enfarinada al Port de la Selva (Roger Pinart)

Adeu a la neu i benvinguda la gebrada

La pertorbació acabarà de retirar-se per la costa i el prelitoral central on hi haurà núvols baixos. A mesura que marxin mar endins deixarà veure les boires gebradores que s'estendran per tot l'interior del país. A la resta, s'imposaran les clarianes i el sol. De cara a la tarda, les clarianes guanyaran terreny també cap al litoral central i cap al sud, però els bancs de boira de la depressió central podran persistir.

Tous de neu

Avís per fred

L'avís per fred està activat per la baixada de la temperatura mínima al Pirineu i Prepirineu. Les glaçades seran molt generals, fet que conservarà molta de la neu caiguda durant el cap de setmana.

Evolució de la temperatura per a dilluns a les 7 UTC (TVC)

Les màximes pujaran una mica a punts del nord-est i de l'extrem sud, i baixaran a zones de la Catalunya Central. A la resta, pocs canvis. Valors d'entre  10 i 11 ºC a tot estirar, i d'entre 2 i 6 ºC a molts punts d'interior.

I dimarts...

La temperatura diürna pujarà una mica, mentre que el cel es veurà més ennuvolat a partir de la tarda. També continuaran les boires gebradores al centre del país. Nevarà una mica a l'Alt Pirineu. La cota de neu pujarà dels 800 als 1.300 metres.

ARXIVAT A:
Nevades
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut