Tarda de vent i clarianes després del front

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge estarem pendents d'una ràpida ciclogènesi sobre el Mediterrani: es formarà una profunda pertorbació entre les Balears i Sardenya, que portarà un temps complicat a l'arxipèlag balear. A Catalunya, el front s'ha retirat, però encara queda vent. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i per estat de la mar.

Un dia més de vent

La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb cops forts o, puntualment, molt forts, a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Empordà. També tindrem cops forts al Pirineu.

Front de matinada

La matinada ens ha portat alguns ruixats minsos a causa del pas del front. Els registres més destacats han estat a la façana litoral i al prelitoral, concretament al voltant del Montseny i en punts del Maresme, on han caigut entre 8 i 15 mm. En el cas del Montseny, hem tingut una enfarinada. Podeu veure un recull de les vostres fotografies a la galeria del portal del Temps.

 


També ha continuat nevant una mica al vessant nord del Pirineu, però la precipitació al Pirineu s'ha fet més residual durant el matí.

La tarda continuarà amb un temps semblant, amb presència d'algunes nuvolades cap al nord-est, amb risc mínim de pluja. Cap al vessant nord del Pirineu poden caure alguns flocs més de manera intermitent, més abundants cap al vespre, en cotes superiors a 1.000 metres.

Temperatura lleu en descens

La presència de núvols i vent durant la matinada no ha deixat davallar les mínimes; de fet, han pujat a la meitat nord. La màxima sí que baixarà una mica més en general. Els extrems quedaran al voltant dels 16 ºC, i, en general, ens mourem entre 11 i 15 ºC.

I dilluns...

Quedarà una mica de mestral i tramuntana, i es reactivarà la neu al vessant nord del Pirineu a la tarda i al vespre, amb una cota que tornarà a baixar al final cap als 1.000 metres.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut