Tarda amb precipitació al vessant nord del Pirineu i pujada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Petit canvi de temps per a aquest diumenge. Seguim sota la influència de l'anticicló, però també arriba un petit front que ha reactivar la precipitació al vessant nord del Pirineu. La temperatura pujarà, i el vent del nord i nord-oest no desapareixerà de les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà. També bufaran cops forts al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i per onatge.

Núvols lenticulars a Arinsal (Marta Bover)

Núvols en augment

El canvi de temps es notarà, sobretot, al vessant nord del Pirineu, on s'acumularan els núvols més compactes. Al llarg del dia anirà plovent o nevant, de manera feble i amb acumulacions, en general, poc abundants. També pot donar-se el fenomen de la pluja gelant, que passa quan les gotes de pluja es congelen en contactar amb els objectes situats a la superfície o a prop seu, que estan molt freds. La cota de neu començarà al voltant dels 1.500 metres, i acabarà al voltant dels 1.200 metres.

A la resta, notarem un cel més enterbolit pel pas de núvols alts i mitjans, sempre més abundants al terç nord i molt més trencats cap al sud, on dominaran les clarianes. Al final del dia, s'acumularan núvols baixos cap a la costa central.

Temperatura més alta

La temperatura de primera hora ha pujat de 2 i 4 ºC a molts indrets, o fins i tot més a punts del Pirineu i el prelitoral. Només han baixat de manera significativa a l'Alt Empordà. Podeu consultar més dades del temps actual al visor de l'apartat "Quin temps fa ara?" del portal.

Les màximes també pujaran i tindrem un migdia força suau, amb valors de 17 - 18 ºC en alguns casos del litoral i prelitoral, fins i tot puntualment més a l'interior de l'Ebre, i amb uns 12-14 ºC a molts punts de l'interior no afectats per la boira.

I dilluns...

El vent tendirà a minvar a partir de mig matí, la precipitació desapareixerà del Pirineu, i el cel es veurà variable, amb un augment de la nuvolositat cap a la costa central. També es veuran més núvols baixos i boires a la Depressió Central.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut