Temps anticiclònic per encetar la setmana

El fred més intens es queda al Pirineu

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb força calma meteorològica, amb el mestral i la tramuntana que desapareixeran a partir de mig matí, i amb absència de precipitacions.

Sortida del sol a Palafrugell (Andreu Colls)

Sol, núvols i boira

El més destacat del matí serà que els núvols baixos i la boira recuperaran terreny, sobretot per la depressió Central. Fins i tot podrà quedar algun banc de boira més persistent cap a Ponent. També veurem més núvols baixos acumulats a la costa i el prelitoral central durant la primera part del dia i marxaran a primera hora de la tarda. A la resta, estarà més assolellat. De cara a la tarda, molts d'aquests núvols baixos s'hauran desfet. En quedaran de residuals, però en general farà bastant sol. A darrera hora, els núvols baixos tornaran a enviar tota la meitat sud de la costa catalana i no es descarta alguna gota al camp de Tarragona.

Temperatura més baixa

La temperatura de primera hora serà semblant o una mica més baixa que la de diumenge en general. Mireu les temperatures que tenim a "quin temps fa ara". Fora del Pirineu, hi haurà algunes glaçades molt febles. La màxima baixarà en general, en molts casos frenada pels núvols baixos i la boira matinal. El valors extrems arribaran als 15 o 16 ºC a tot estirar, cap a les Terres de l'Ebre. Una gran part del país estarà entre els 7 i els 13 ºC.

I dimarts...

Temps anticiclònic, estable. Evolucionarà al final del dia cap a una situació de garbí, que portarà un petit canvi de temps dimecres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut