Diumenge amb calor de ple estiu

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge culminem la setmana amb un dia molt calorós, però segurament no assolirem el pic màxim de calor. Dilluns, la temperatura pujarà una mica més. En qualsevol cas, parlarem d'un ambient estiuenc, amb una temperatura més alta de la que correspon per a aquests dies del juny.

Cel serè a Verges (Anna Sanahúja)

 

Pocs núvols

El dia estarà dominat pel sol en general, però amb alguns matisos. D'entrada, l'arribada de l'aire càlid vindrà acompanyada d'alguns núvols prims des del sud, que dibuixaran algunes teranyines blanques al cel blau, ja des del matí i amb més probabilitat al terç sud. Seran núvols anecdòtics.

En canvi, a partir del migdia, creixeran nuvolades d'evolució a punts de muntanya, sobretot a l'eix del Pirineu. Aquests núvols ja seran més compactes. No descartem algun xàfec dispers i poc abundant en aquest sector. A la resta, continuarem amb el cel serè o poc ennuvolat per alguns núvols prims.

Calor de ple estiu

Com hem dit a l'inici de la notícia, serà un dia de temperatura en augment, tant la mínima com, sobretot, la màxima. Podeu consultar les dades del temps actual en el visor MeteodadesTV3.

 

Amb el repunt de la temperatura diürna, podrem arribar als 36 o 37 ºC cap a ponent. Una gran part de Catalunya tindrà màximes d'entre  30 i 35 ºC.

Temperatura prevista per a diumenge a les 17.00 (WRF)

I dilluns...

La calor pujarà un esglaó més, cap als 38 o 39 ºC per ponent. Les nuvolades de tarda seran més potents i esperem més ruixats i algunes tempestes a l'extrem nord.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut