Dimarts es mantenen el risc de tempestes i la calor normalitzada

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dimarts comença a aprofundir-se el solc d'aire fred en alçada que servirà d'aliment a les tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Ruixat des de Tarragona (Francesc Sarroca)

Ruixats i tempestes

Esperem un matí més ennuvolat cap a la costa i el prelitoral sud, la vall de l'Ebre i punts de Ponent. Durant la primera part del dia hi haurà risc de ruixats cap la Costa Daurada, on bufarà vent del sud-est. No es descarta que pugin tocar també la Costa Central.

A partir del migdia, la nuvolositat anirà en augment arreu, i veurem ruixats que creixeran pel prelitoral, pel terç nord i pel terç oest, localment forts i acompanyats de tempesta, amb risc de calamarsa.
 

Calor normalitzada

 

La temperatura mínima ha pujat 2 graus al pla de Lleida i a la resta ha baixat 1 o 2ºC.

 

Mínimes avui(Meocat, Aemet, Meteoclimàtic)

En funció del vent i la nuvolositat tindrem valors semblants als de dilluns, grau amunt, grau avall. Temperatures normalitzades per l'època i a l'espera d'una nova davallada a partir de mitjans de setmana. L'excepció serà l'extrem nord-est, on el vent del sud amb algun cop fort reescalfarà la temperatura de manera significativa al migdia. Els valors extrems, per Ponent i l'Empordà, arribaran als 34-36 ºC. Molts punts del país estaran entre 28 i 31 ºC.

 

I dimecres....

Molt probablement, serà el dia més complicat de la setmana, juntament amb dijous, perquè és quan la part més activa de la bossa d'aire fred en alçada passarà per la vertical de Catalunya. Esperem tempestes localment fortes i amb registres localment abundants. La temperatura tornarà a baixar a una gran part del país.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut